h

Overlast Bottendaal snel aanpakken

10 september 2020

Overlast Bottendaal snel aanpakken

De gemeente moet snel optreden tegen de nachtelijke overlast op straat in Bottendaal. SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken stelt vragen aan het college nadat de raad benaderd werd door verontruste buurtbewoners.

Wieken: ‘Een groep buurtbewoners heeft de gemeenteraad benaderd per e-mail en schetst een onthutsend beeld. Geschreeuw op straat, drugsgebruik en handel in drugs zijn schering en inslag in de nacht. Een hardnekkig probleem in onze stad, dat besef ik me maar al te goed. Dat lossen we ook niet zomaar even op. Maar de gemeente moet in ieder geval kunnen garanderen dat buurtbewoners niet lange tijd gebukt gaan onder dit soort overlast. Dus politie en toezichthouders moeten overlast aanpakken. En we moeten met de buurt in gesprek over structurele oplossingen, zoals ook in het Vlaams Kwartier is gebeurd. Ik verwacht dan ook van het college dat dit snel opgepakt wordt.’

Reactie toevoegen

U bent hier