h

Bibliotheek

10 april 2016

Nieuwe bibliotheek West opent 12 april

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

Vanaf dinsdag 12 april opent een nieuwe bibliotheek haar deuren. De bibliotheek komt in voorzieningenhart De Biezantijn. De SP is heel blij dat er nu in Nijmegen West (weer) een bibliotheek is.

Lees verder
21 februari 2014

Volwaardige bibliotheek beste wapen tegen laaggeletterdheid

Dinsdag maakte de gemeente bekend dat het Bondgenootschap Laaggeletterdheid regio Nijmegen is opgericht. Daarin gaat Nijmegen samenwerken met andere gemeenten, scholen en werkgevers om de toenemende laaggeletterdheid in de regio terug te dringen. De SP is blij met de ambitie van de gemeente, maar vindt deze moeilijk te rijmen met de forse bezuiniging die de afgelopen jaren is doorgevoerd op de bibliotheek. Het Nijmeegse college sloot maar liefst zeven van de twaalf wijkfilialen en gisteren berichtte de Gelderlander over een reorganisatie bij de Openbare Bibliotheek waar 23 gedwongen ontslagen vallen. SP-raadslid Bert Velthuis wil van de wethouder weten of er een relatie is tussen de snelle toename van het aantal ongeletterden en de sluiting van de wijkfilialen.  

Lees verder
25 april 2012

Bewoners Brakkenstein boos om sluiting bibliotheek

Bewoners van Brakkenstein hebben binnen een week meer dan negenhonderd handtekeningen opgehaald voor het behoud van hun wijkbibliotheek. Evenals zes andere filialen in Nijmegen wordt de wijkbieb gesloten vanwege bezuinigingen. Het Actiecomité Onze Bieb Moet Blijven overhandigde gisteravond de handtekeningen aan wethouder wijkzaken Tankir. Het filiaal aan de Kanunnik Faberstraat sluit op 27 april definitief haar deuren.

Lees verder
18 april 2012

Bewoners Brakkenstein in actie voor biebfunctie

Bewoners in Brakkenstein komen deze week in actie tegen het verdwijnen van de bibliotheek uit Brakkenstein. Op een bewonersavond op initiatief van de SP hebben bewoners een comité gevormd dat komende week aan de slag gaat met een petitie om een bibliotheekfunctie in Brakkenstein te behouden. De OBGZ maakte pas kort geleden bekend dat de bibliotheek in Brakkenstein op 27 april haar deuren sluit. Het comité wil dat de beloofde alternatieven voor de bieb snel worden gerealiseerd.

Lees verder
19 januari 2012

Neerbosch-Oost ontvangt Nijmeegs college met 2000 handtekeningen voor behoud bieb

Donderdag 19 januari heeft actiecomité Onze Bieb Moet Blijven 1962 handtekeningen aangeboden tijdens het wijkbezoek van het college van B&W. Het actiecomité verzet zich tegen het sluiten van de wijkbibliotheek in Neerbosch-Oost. Met muziek, een gedicht en een enorm boek werd het college gevraagd een stokje te steken voor het sluiten van de wijkbibliotheek.

Lees verder
5 januari 2012

Opinie: Stadsbestuur sluit wijkbibliotheken en maakt cultuur elitair

Vlak voor de kerst is de bibliotheek aan de Tweede Oude Heselaan definitief gesloten. Komend jaar gaan in Nijmegen 7 van de 12 bibliotheken dicht. Daarmee bezuinigt het stadsbestuur 6 ton op een bibliotheekbudget van 5,2 miljoen euro. Per gesloten wijkfiliaal wordt omgerekend minder dan 1 ton bespaard. Dat is de koude rekensom.

Lees verder
21 december 2011

SP en wijkbewoners nemen afscheid wijkbieb Nijmegen-West

De SP heeft vandaag in Nijmegen-west actie gevoerd tegen de bezuinigingen op de bibliotheek. De bezuinigingen van het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA en D66 dwingen 7 van de 12 Nijmeegse wijkbibliotheken hun deuren te sluiten. Het eerste slachtoffer daarvan – het filiaal Tweede Oude Heselaan – was vandaag voor het laatst open. De SP trakteerde bezoekers op een plak cake als troost bij het 'heengaan' van hun bibliotheek.

Lees verder
16 december 2011

Heel Nijmegen-West zonder bieb

Door bezuinigingen op de bibliotheek zullen 7 van de 12 Nijmeegse wijkfilialen binnenkort hun deuren moeten sluiten. Het eerste slachtoffer daarvan – het filiaal Tweede Oude Heselaan – gaat al op 21 december dicht. Begin 2012 verdwijnt ook het biebfiliaal in Neerbosch-Oost. Dan zit heel Nijmegen-West zonder bibliotheek.

Lees verder
25 november 2011

Bieb in Neerbosch-Oost eerste slachtoffer bezuinigingen

De wijkbibliotheek in Neerbosch-Oost zal de eerste zijn die haar deuren zal moeten sluiten. De bibliotheek, die gevestigd is in de open-wijkschool 't Octaaf, zal volgens de schooldirecteur begin 2012 haar deuren sluiten. De bibliotheek moet dicht omdat de het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA en D66 zes ton bezuinigt op de bibliotheken.

Lees verder
18 juni 2010

Bieb mag niet dupe worden van problemen vorige directeur

Op verzoek van de SP heeft wethouder Beerten gisteravond beloofd zijn uiterste best te doen om 97.000 euro te vinden voor de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid. Dat geld is nodig om te voorkomen dat de bibliotheek in acute geldproblemen komt na het vertrek van de vorige directeur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier