h

Neerbosch-Oost ontvangt Nijmeegs college met 2000 handtekeningen voor behoud bieb

19 januari 2012

Neerbosch-Oost ontvangt Nijmeegs college met 2000 handtekeningen voor behoud bieb

Donderdag 19 januari heeft actiecomité Onze Bieb Moet Blijven 1962 handtekeningen aangeboden tijdens het wijkbezoek van het college van B&W. Het actiecomité verzet zich tegen het sluiten van de wijkbibliotheek in Neerbosch-Oost. Met muziek, een gedicht en een enorm boek werd het college gevraagd een stokje te steken voor het sluiten van de wijkbibliotheek.

Afgelopen maand hebben bewoners van Neerbosch-Oost,verenigd in het actiecomité, zo'n 2000 handtekeningen opgehaald voor behoud van de wijkbieb. Ook kinderen hebben hun stem laten horen door een kleurplaat te maken. En in bijna elke straat zijn er actieposters achter het raam te vinden.

De geplande sluiting van de bibliotheek in Neerbosch-Oost is op 2 februari. Op dat moment zit heel Nijmegen-West zonder bieb. Actiecomité Onze Bieb Moet Blijven zal ook na vandaag verder gaan met actie voeren tegen het uitkleden van de wijkbibliotheken.

Neerbosch-Oost is een van de wijken die flink getroffen wordt door de gemeentelijke bezuinigingen. Als eerste verdwijnt de bibliotheek, maar ook de kinderboerderij, de wijkpost, de basisschool, het jongerenwerk en de dagbesteding voor ouderen krijgen te maken met bezuinigingen. Het actiecomité komt in actie om te voorkomen dat men over een paar jaar alleen nog maar in het centrum van Nijmegen terecht kan voor fatsoenlijke voorzieningen. Onze Bieb Moet Blijven roept de bewoners van Neerbosch-Oost op om het stadsbestuur de wijk niet te laten uitkleden!

Diashow met meer foto's van de actie
Meer informatie op de website www.onzebiebmoetblijven.nl
Onze Bieb Moet Blijven is ook te vinden op Facebook: www.facebook.com/onzebiebmoetblijven

U bent hier