h

Bieb in Neerbosch-Oost eerste slachtoffer bezuinigingen

25 november 2011

Bieb in Neerbosch-Oost eerste slachtoffer bezuinigingen

De wijkbibliotheek in Neerbosch-Oost zal de eerste zijn die haar deuren zal moeten sluiten. De bibliotheek, die gevestigd is in de open-wijkschool 't Octaaf, zal volgens de schooldirecteur begin 2012 haar deuren sluiten. De bibliotheek moet dicht omdat de het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA en D66 zes ton bezuinigt op de bibliotheken.

De SP maakt zich ernstige zorgen over het sluiten van zeven wijkbibliotheken in de hele stad. SP raadslid Bert Velthuis: "De SP strijdt al jaren voor het behoud van de wijkbibliotheek. Een bibliotheek is voor jong en oud een belangrijke en laagdrempelige voorziening in de wijk. Iedereen moet op loop- of fietsafstand naar de bieb kunnen gaan. Met name voor jongeren en ouderen is dat van belang."

Volgens de SP moeten de bezuinigingen op de bibliotheken teruggedraaid worden. De bestaande filialen moeten zelf uitgebreid worden totdat het allemaal volwaardige wijkbibliotheken zijn. Velthuis: "Maar onze belangrijkste taak nu is om de kaalslag op de bibliotheek tegen te houden. Dat is te betalen met wat minder éxtra subsidie voor de schouwburg en voor uitkijkkonijnen.”

Protesteren tegen de sluiting van de 7 wijkbibliotheken kan door het ondertekenen van deze digitale petitie.

De speciale actiewebsite www.onzebiebmoetblijven.nl

U bent hier