h

Wonen

2 april 2024

Portaal ziet af van aangekondigde drone-controles bij huurders Waterkwartier

Foto: Colin / Crea

Na vragen van de SP en een duidelijk ‘nee’ van haar eigen huurders ziet Portaal af van de eerder aangekondigde dronecontroles in het Waterkwartier. De controles waren bedoeld om illegale bijbouw van bijvoorbeeld schuurtjes tegen te gaan, maar stuitten veel huurders tegen de borst vanwege de schending van hun privacy. “Terecht, want zo ga je als sociale volkshuisvester niet om met je eigen huurders. Goed dat dit plan niet doorgaat”, zegt SP-gemeenteraadslid Jeannette Geers.

Lees verder
12 juli 2023

SP steunt onafhankelijk onderzoek naar plannen Winkelsteeg

De SP steunt een onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van de woningbouwplannen in de Winkelsteeg. De afgelopen maanden ontstond hierover veel onrust onder de bedrijven in het gebied. De SP is voorstander van woningbouw in de Winkelsteeg, maar wil wel duidelijkheid over de gevolgen voor de werkgelegenheid op het industrieterrein. “Het mengen van wonen en bedrijvigheid is wat de SP betreft niet taboe”, zegt fractielid Yurre Wieken. “Maar er gaapt nu een groot gat tussen het college, dat beweert dat de bedrijven niet beperkt worden in hun activiteiten, en de bedrijven zelf. Tot daar duidelijkheid over bestaat, kan de gemeenteraad hier geen goed besluit over nemen. We willen geen situatie creëren waarin bewoners overlast ondervinden of banen verloren gaan omdat bedrijven moeten vertrekken.”

Lees verder
12 juli 2023

SP wil wachttijd sociale huurwoning komende tien jaar halveren

Foto: SP

Nu er minder grond verkocht wordt voor dure koopwoningen, moet Nijmegen fors meer sociale huurwoningen gaan bouwen. Dat bepleit SP-gemeenteraadslid Jeannette Geers bij de bespreking van de prestatieafspraken tussen de gemeente en woningcorporaties. “Als we fors gaan bijbouwen, kunnen we de wachttijd de komende 10 jaar halveren. Niemand zou lange tijd moeten wachten op een passend dak boven het hoofd.”

Lees verder
9 juli 2023

SP stelt vragen over brandveiligheid nul-op-de-meterwoningen

Foto: SP

De onderste steen moet boven wat betreft de brandveiligheid van nul-op-de-meterwoningen. Dat vindt de Nijmeegse SP na de tragische brand in het Arnhemse stadsdeel Presikhaaf. Na deze brand waarschuwden deskundigen al snel voor de risico’s bij dit type woningen, vooral wat betreft het mogelijk hinderen van blussen. “We krijgen bezorgde berichten van huurders uit de Meijhorst, waar een paar jaar geleden precies dezelfde woningen zijn opgeleverd. Zij moeten snel duidelijkheid krijgen”, zegt fractielid Noah Vetter.

Lees verder
20 april 2023

Portaal na acties huurders aan de slag met klachten Vijverhorst

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Nadat de huurders samen met de SP in actie kwamen gaat verhuurder Portaal aan de slag met de klachten in de Vijverhorstflat in Meijhorst. De SP blijft betrokken bij de huurders en houdt de situatie in de gaten. “Portaal is nu voortvarend aan de slag, dat is heel goed. Wel is het jammer dat dit soort acties keer op keer weer nodig zijn om ervoor te zorgen dat klachten serieus genomen worden”, aldus afdelingsvoorzitter Yurre Wieken.

Lees verder
4 april 2023

SP wil 50 % sociale huur in Nijmegen

Foto: SP

Om de woningnood tegen te gaan, moet Nijmegen meer sociale huurwoningen bouwen. Niet 30 procent zoals de coalitie van GroenLinks, Stadspartij en D66 wil, maar 50 procent. De SP pleit daarvoor in een voorstel dat de raad 5 april bespreekt. Fractielid Yurre Wieken, opsteller van het voorstel: “De wachtrij voor een sociale huurwoning is in Nijmegen meer dan 20 jaar. Ondertussen raakt de gemeente grond voor dure koopwoningen aan de straatstenen niet kwijt. Hoog tijd voor betere prioriteiten.”

Lees verder
28 maart 2023

Wachttijd sociale huurwoning meer dan 20 jaar, SP stelt vragen

Foto: SP

De SP stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de gigantische wachttijd voor een sociale huurwoning in Nijmegen. Gemeenteraadslid Jeannette Geers doet dit na bericht van een bezorgde woningzoekende die een eigen tool heeft gemaakt om de wachttijd in kaart te brengen. Daaruit blijkt dat de gemiddelde wachttijd 21,6 jaar (8256 dagen) is en sneller oploopt dan dat er woningen bijkomen. “Dit bevestigt wat de SP al jaren roept – er zijn te weinig betaalbare huurwoningen in Nijmegen. We moeten snel naar 50 % socialer huur.”

Lees verder
2 maart 2023

Gemeente moet Portaal aanspreken op klachten Vijverhorst

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

De gemeente moet in gesprek met woningcorporatie Portaal over de klachten in de Vijverhorstflat. De Nijmeegse SP-fractie vindt het onacceptabel dat huurders al 15 jaar met klachten zitten die niet verholpen worden. Yurre Wieken, afdelingsvoorzitter van de SP: “Wanneer woningcorporaties zo met hun huurders omspringen, moet de gemeente ze op het matje roepen. Vijverhorst is het zoveelste voorbeeld in een lange rij, vooral bij Portaal.”

Lees verder
16 februari 2023

Portaal weigert petitie huurders Vijverhorst: nieuw dieptepunt

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Huurders van de Vijverhorstflat in Meijhorst hebben samen met de SP een petitie aangeboden bij hun verhuurder Portaal. Portaal weigerde de petitie in ontvangst te nemen. De huurders zijn de tocht- en vochtoverlast in hun woning en de slechte communicatie daarover meer dan zat. Huurder Anita van Meegen: “Begin december zat ik thuis in de vrieskou, toen ik belde kon er past twee maanden later een monteur komen. Andere mensen worden nooit teruggebeld voor een afspraak. Mijn dochter kan niet eens in haar slaapkamer slapen van de kou. Na al die jaren mag Portaal ons een keer serieus gaan nemen.” De petitie is door bijna alle 108 woningen ondertekend. SP-afdelingsvoorzitter Yurre Wieken noemt het weigeren van de petitie een nieuw dieptepunt.

Lees verder
2 februari 2023

Huurders Vijverhorst zijn vocht en tocht zat, lanceren petitie

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Huurders van de Vijverhorstflat van Portaal in Meijhorst (Dukenburg) eisen maatregelen van Portaal. Ondanks een renovatie in 2021 hebben zij nog steeds last van vocht en tocht in hun huis. Met steun van de SP zijn zij een petitie gestart. “Treurig hoe woningcorporaties er nog altijd niet in slagen om fatsoenlijk om te springen met hun huurders”, vindt afdelingsvoorzitter Yurre Wieken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier