h

Vluchtelingen

18 september 2020

Zondagmiddag protest voor vluchtelingen Moria met Sadet Karabulut

Foto: SP

Zondagmiddag is de SP medeorganisator van een protest tegen de omstandigheden in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos, na de afschuwelijke brand die 13.000 mensen dakloos maakte. SP Nijmegen roept iedereen die de vluchtelingen wil steunen op om naar park Brakkenstein te komen – uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen tegen het coronavirus. Mondkapjes en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht.

Lees verder
28 november 2018

Jasper van Dijk met Nijmeegse SP’ers in gesprek over vluchtelingen

Foto: SP

Op donderdag 6 december komt SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk naar Nijmegen. Daar gaat hij met Nijmeegse SP-leden in gesprek over het Nederlandse vluchtelingen- en migratiebeleid.

Lees verder
14 november 2017

Nijmeegse jongerenorganisaties laten Pegida lopen voor vluchtelingen

Foto: SP

ROOD, jong in de SP, slaat de handen ineen met DWARS (jongeren GroenLinks) en de Jonge Socialisten (PvdA) om de komende Pegida-demonstratie om te toveren in een sponsorloop voor vluchtelingen. Pegida, de uit Duitsland afkomstige extreemrechtse beweging die sinds 2016 ook actief is in Nederland, houdt op 26 november een demonstratie in Nijmegen. Wie vluchtelingen een warm hart toedraagt en zich tegen Pegida wil uitspreken, kan via de actie van ROOD, DWARS en JS een Pegida-demonstrant ‘sponsoren’. Voor iedere Pegida-demonstrant die komt opdagen, wordt dan een bedrag opgehaald dat naar Vluchtelingenwerk Nederland gaat.

Lees verder
14 april 2016

ROOD solidair met vluchtelingen

Foto: Tatum Postema / ROOD Nijmegen

Op dinsdag 12 april heeft ROOD Nijmegen meegedaan aan een debat op de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSGN) over de vluchtelingencrisis. Janne van den Bosch en Stijn Krooshof gingen in debat met de politieke jongerenorganisaties van D66, CDA, VVD en SGP. Samen met de leerlingen uit het publiek werd er gediscussieerd over de opvang in Heumensoord. “Het is goed dat Nijmegen opvang biedt, maar de grootschaligheid zorgt voor slechte leefomstandigheden,” aldus ROOD-woordvoerder Janne. Verder werd gesproken over het uitzetten van asielzoekers na een misdrijf en de veiligheid van homoseksuele vluchtelingen.

Lees verder
17 maart 2016

Vluchtelingen blijven welkom in Nijmegen

De komende jaren gaat Nijmegen door met de huisvesting van vluchtelingen. Dit jaar moet de gemeente van het Rijk 470 erkende asielzoekers (met een verblijfsvergunning) opvangen. Met oog op de grote aantallen die nog steeds naar Nederland komen kan volgend jaar ook een flink aantal verwacht worden. Hierbij wordt vooral gekeken naar bestaande bedrijfspanden en kantoorgebouwen die tot wooncomplex omgebouwd kunnen worden. Cor van Norel, gemeenteraadslid namens de SP: “Als sociale stad nemen we in Nijmegen onze verantwoordelijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons gaat lukken.”

Lees verder
10 december 2015

Kinderen asielzoekers Heumensoord kunnen naar school

Na de kerstvakantie kunnen de kinderen van de asielzoekers die op Heumensoord verblijven naar school. Dit werd onlangs bekend gemaakt door de gemeenten Nijmegen en Heumen en de schoolbesturen van Conexus en de Scholengroep Rijk van Nijmegen. De 565 jonge asielzoekers kunnen vanaf januari terecht in een leegstaand schoolgebouw aan de Streekweg. Een bus brengt hen van de opvanglocatie op Heumensoord naar het schoolgebouw.

Lees verder
17 september 2015

Nijmegen vangt vluchtelingen op

In Nijmegen komt een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers in Heumensoord. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil een tentenkamp voor 3.000 vluchtelingen neerzetten op de plek waar normaal het legerkamp van de Vierdaagse staat. Het tijdelijke vluchtelingenkamp blijft tot uiterlijk 1 juni 2016. Daarna moet het plaatsmaken voor deelnemers aan de Special Olympics. In juli bivakkeren er in Heumensoord 6.000 militairen die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Lees verder
9 september 2015

Nijmegen gastvrij voor vluchtelingen

Foto: Gerard Verschooten / Gemeente Nijmegen

De vluchtelingencrisis laat niemand onberoerd. Ook Nijmegen krijgt ermee te maken. Woensdagavond overhandigden de partijen uit de Nijmeegse gemeenteraad een verklaring aan burgemeester Bruls. De boodschap: een sociale stad als Nijmegen is gastvrij voor vluchtelingen. Fractievoorzitter Hans van Hooft tekende namens de SP. Hieronder is de volledige tekst te lezen.

Lees verder
24 oktober 2006

Nijmeegse bussen naar manifestatie generaal pardon

Zaterdag 4 november is er een landelijke manifestatie “Kies voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon”. Artiesten, bekende Nederlanders, politici en vluchtelingen doen vlak voor de verkiezingen nog één keer een oproep voor een generaal pardon voor de lang in Nederland verblijvende asielzoekers.

Lees verder

U bent hier