h

Zondagmiddag protest voor vluchtelingen Moria met Sadet Karabulut

18 september 2020

Zondagmiddag protest voor vluchtelingen Moria met Sadet Karabulut

Foto: SP

Zondagmiddag is de SP medeorganisator van een protest tegen de omstandigheden in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos, na de afschuwelijke brand die 13.000 mensen dakloos maakte. SP Nijmegen roept iedereen die de vluchtelingen wil steunen op om naar park Brakkenstein te komen – uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen tegen het coronavirus. Mondkapjes en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht.

Veel van de nu dakloze vluchtelingen op Moria zijn alleenstaande kinderen. Zij moeten overleden onder mensonterende omstandigheden, terwijl ook nog het coronavirus rondwaart. De SP roept de regering op 500 vluchtelingenkinderen op te vangen. Ook moet de asielprocedure verbeterd worden, zodat er sneller duidelijkheid is en mensen niet lange tijd hoeven te wachten in geïmproviseerde kampen als Moria.

Het protest is van 16:00 tot 17:00 in park Brakkestein. Namens de SP zal Tweede Kamerlid Sadet Karabulut naar Nijmegen komen. Ook aanwezig zijn Qader Shafiq (voormalig Nijmegenaar van het jaar) en vluchteling en ervaringsdeskundige Ahmad.

Reactie toevoegen

U bent hier