h

Gemeenteraadsverkiezingen 2010

1 februari 2014

SP in actie voor halvering parkeertarieven

De Nijmeegse SP voert zaterdag 1 februari actie voor een halvering van de parkeertarieven in Nijmegen. Zo'n honderd parkeerpalen in de stad
zijn voorzien van een pamflet dat ook aan bezoekers van parkeergarages wordt uitgedeeld. Met de actie wil de SP de discussie over lagere
parkeertarieven openbreken.

Lees verder
27 april 2010

Opinie: GroenLinks en PvdA maken razendsnel een ruk naar rechts in de stad

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft geeft zijn visie op het coalitieakkoord van het nieuwe Nijmeegse college van GroenLinks, PvdA en D66. Volgens van Hooft is er sprake van een ruk naar rechts en wordt de rekening van de crisis gelegd bij de mensen die het al niet breed hebben. Dit artikel verscheen in de Gelderlander van dinsdag 27 april.

Lees verder
22 april 2010

SP: Nieuwe Nijmeegse coalitie maakt ruk naar rechts

Volgens de Nijmeegse SP mag D66 trots zijn op het nieuwe coalitieakkoord. Het akkoord van GroenLinks, PvdA en D66 legt de rekening bij huurders, de gehandicapten en de ouderen. De SP kan niet begrijpen hoe GroenLinks en PvdA na acht jaar succesvol sociaal beleid deze ruk naar rechts kunnen goedpraten.

Lees verder
15 maart 2010

GroenLinks, PvdA en D66 starten coalitieonderhandelingen

Maandagavond heeft de GroenLinks-fractie besloten het advies van informateur Lenie Scholten (GroenLinks) over te nemen om te gaan onderhandelen over een nieuwe coalitie van GroenLinks, PvdA en D66. SP-lijsttrekker Hans van Hooft is teleurgesteld dat GroenLinks niet kiest voor de SP.

Lees verder
9 maart 2010

SP-lijsttrekker Hans van Hooft over uitslag verkiezingen

Hans van HooftDe SP in Nijmegen heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen met 12,28% van de stemmen 5 zetels behaald. Groenlinks werd de grootste en heeft net als de PvdA 8 zetels. En D66 is met 6 zetels de derde partij in de gemeenteraad. We vroegen SP-lijsttrekker Hans van Hooft naar zijn visie op de uitslag.

Lees verder
6 maart 2010

De nieuwe SP fractie

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van drie maart behaald de SP in Nijmegen vijf zetels. Inmiddels is de definitieve uitslag bekend. Hieronder kunt u kennismaken met onze nieuwe fractie.

Lees verder
4 maart 2010

SP van 7 naar 5 zetels in Nijmegen. Links houdt meerderheid

De SP in Nijmegen heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen met 12,28% van de stemmen 5 zetels behaald. GroenLinks is met 19,16% van de stemmen de grootste partij van Nijmegen geworden.

Lees verder
3 maart 2010

Stem vandaag op de partij waar je morgen ook nog wat aan hebt!

Vandaag hebt u de kans om verder te bouwen aan een sociale stad!

Lees verder
2 maart 2010

SP: Geen afbraak wijkbibliotheken

De SP in Nijmegen wil geen afbraak van wijkbibliotheken. D66 en VVD gaven afgelopen weken aan af te willen van wijkbibliotheken en terug te willen naar vier of vijf bibliotheken voor de hele stad. De SP strijdt al jaren voor behoud van de wijkbibliotheek. SP-raadslid Jola van Dijk maakte een reportage waarin ze onder andere sprak met de nieuwe directeur van de bibliotheek Dianne Weersink. “Elke wijkfiliaal moet een volwaardige bibliotheek zijn.” aldus Weersink.

Lees verder
2 maart 2010

Nijmeegse 'Huisjesmelker van het jaar' gekozen

ROOD, jong in de SP, reikt deze week de trofee voor de slechtste huisbaas van Nijmegen uit. Dhr. Aksoz met onder andere panden aan de Koninginnelaan heeft dit jaar de twijfelachtige eer. Samen met studentenvakbond AKKU vroegen de SP-jongeren studenten naar hun ervaringen met verhuurders. De jaarlijkse verkiezing leverde weer veel klachten op over achterstallig onderhoud, extreme huurprijzen, intimidatie en schimmige contracten. Twintig mensen waren zo ontevreden dat zij hun huisbaas nomineerden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier