h

De nieuwe SP fractie

6 maart 2010

De nieuwe SP fractie

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van drie maart behaald de SP in Nijmegen vijf zetels. Inmiddels is de definitieve uitslag bekend. Hieronder kunt u kennismaken met onze nieuwe fractie.

Hans van Hooft1. Hans van Hooft (43 jaar, Oosterhout)
Hans was de afgelopen acht jaar fractievoorzitter van de SP. Hij stond aan de wieg van het 'Deltaplan integratie' dat de verdergaande tweedeling tussen arm en rijk en wit en zwart moet tegengaan. Dankzij dit plan koerst Nijmegen nu op gemengde wijken en gemengde scholen. In het dagelijks leven is Hans (mede)directeur/eigenaar van een softwarebedrijf. Lees meer


Bert Velthuis2. Bert Velthuis (57 jaar, Centrum)
Op diverse culturele terreinen is Bert actief. Zo is hij docent aan de kunstacademie in Arnhem en geeft hij les aan het hoger onderwijs voor ouderen. Ook is Bert betrokken bij een stichting voor orthodoxe kunst. Velthuis voerde het woord over cultuur, ruimtelijke ordening en onderwijs. Vooral op dit laatste terrein heeft Bert zich ingezet voor het behoud van scholen. Lees meer


Jola van Dijk3. Jola van Dijk (24 jaar, Goffert)
Jola is al sinds het begin van haar lidmaatschap van de SP actief in zowel Nijmegen als de omliggende gemeentes. Was het jongste raadslid van Nijmegen en heeft zich op tal van terreinen bezig gehouden. Afgelopen periode heeft ze zich als raadslid ingezet voor het behoud van de wijkfilialen van de bibliotheek. Een strijd die nog steeds gevoerd moet worden. Door haar inzet blijft het Goffertstadion in de Goffert. Lees meer.


Senay Akdemir4. Senay Akdemir (35 jaar, Zwanenveld)
Senay werkte voor Welzijnsorganisatie Tandem en sinds kort voor de GGD. In de gemeenteraad voerde zij het woord over de sociale zekerheid, integratie en jongeren. De laatste tijd vervulde ze een voortrekkersrol in de strijd voor een goed personeelsbeleid bij sociale werkvoorziening Breed. Lees meer


Cor van Norel5. Cor van Norel (51 jaar, Hatert)
Cor is de eerste nieuwkomer op de lijst. Binnen de SP geeft hij cursussen, zit in het afdelingsbestuur en is hij regiovertegenwoordiger. Hij vertegenwoordigt een aantal Gelderse afdelingen in het landelijke partijbestuur van de SP. Het afgelopen jaar was Cor werkzaam bij de Nijmeegse welzijnsorganisatie Het Inter-Lokaal en sinds kort werkt hij als unitmanager bij de Reclassering in Utrecht. Lees meer

De definitieve uitslag van de verkiezingen in Nijmegen

U bent hier