h

SP: Nieuwe Nijmeegse coalitie maakt ruk naar rechts

22 april 2010

SP: Nieuwe Nijmeegse coalitie maakt ruk naar rechts

Volgens de Nijmeegse SP mag D66 trots zijn op het nieuwe coalitieakkoord. Het akkoord van GroenLinks, PvdA en D66 legt de rekening bij huurders, de gehandicapten en de ouderen. De SP kan niet begrijpen hoe GroenLinks en PvdA na acht jaar succesvol sociaal beleid deze ruk naar rechts kunnen goedpraten.

SP-leider Hans van Hooft: “De nieuwe coalitie geeft de bedrijven in Nijmegen miljoenen lastenverlichting in de vorm van ozb-verlaging - vooral grote jongens als NXP profiteren daarvan - en haalt dat geld weg bij de huurders, de gehandicapten en de ouderen. Onbegrijpelijk dat GroenLinks en PvdA hiermee kunnen instemmen. Dit coalitie-akkoord draagt in alles de signatuur van D66.”

Van Hooft stelt met afgrijzen vast dat er 2,4 miljoen wordt bezuinigd op het wijkenonderhoud in de stad. „Terwijl het linkse college er juist 2,5 miljoen had bijgedaan. We zijn weer terug bij af. De verloedering zal weer toeslaan."

"Het wordt nu duidelijk welke partij de afgelopen jaren het stadsbestuur links heeft gehouden," aldus van Hooft, "velen zullen er spijt van hebben dat ze GroenLinks en PvdA hebben gestemd. Die mensen zijn nu van harte welkom bij de SP!"

SP steunt stakende Nijmeegse Ambtenaren

U bent hier