h

Kunstbus

25 januari 2016

Nieuwe Kunstbus wordt 27 januari onthuld

Op woensdag 27 januari onthult SP-wethouder Bert Velthuis de Kunstbus bij basisschool de Kleine Wereld. De Kunstbus, die kinderen op een laagdrempelige manier in contact brengt met cultuur, is op initiatief van de SP opnieuw ingevoerd. Afgelopen november mochten leerlingen van de Kleine Wereld de bus versieren. Het resultaat wordt woensdag voor het eerst getoond.

Lees verder
23 mei 2015

SP verheugd met terugkeer kunstbus

Vorige week werd bekend gemaakt dat de kunstbus terugkeert in Nijmegen. De Kunstbus, een initiatief om kinderen in de wijken in contact te brengen met kunst en cultuur, werd eerder op initiatief van de SP ingevoerd. Het vorige college schafte hem af, maar nu de SP weer meebestuurt keert de bus terug. SP-wethouder Bert Velthuis mocht het mooie nieuws aankondigen.

Lees verder
23 april 2013

SP-raadslid Bert Velthuis over stopzetten kunstbus: "succesvolle cultuureducatie om zeep geholpen"

De kunstbus in Nijmegen rijdt niet meer. Kinderen van de brede school, de vroegere openwijk school, konden jaarlijks met deze bus naar Nijmeegse cultuurinstellingen en naar een paar musea in de directe omgeving van Nijmegen (Museum Oriëntalis, Bevrijdingsmuseum en het Afrika Museum). Voor deze kinderen hebben de musea aparte programma’s gemaakt, toegesneden op de leeftijd van het kind. Het is bekend dat kinderen uit kansarme gezinnen veel minder in een museum komen dan kinderen van rijkere ouders. Zo ontstaat ook op het gebied van de cultuur een scheiding in de samenleving.

Lees verder
20 maart 2013

Kunstbus stopzetten? Fout cultuurbeleid!

Op initiatief van de SP ging in 2008 in Nijmegen de kunstbus rijden. Het project, waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met cultuur, bleek een groot succes. Desondanks besloot het Nijmeegse college van PvdA, GroenLinks en D66 om niet verder te gaan met de kunstbus. Bert Velthuis, SP-raadslid en initiatiefnemer van de kunstbus, begrijpt niets van het besluit en hekelt de elitaire cultuurkoers van het college.

Lees verder
10 december 2008

Succes Kunstbus wordt na 2008 vervolgd

De Kunstbus, het project waarmee leerlingen uit het Nijmeegse basisonderwijs gratis naar musea en theaters in en om Nijmegen kunnen, rijdt ook in 2009 en de jaren erna. Het project wordt uitgebreid naar 23 scholen. Ook groeit het aantal deelnemende culturele instellingen. De kosten worden gedeeld door de gemeente Nijmegen en de musea en theaters.

Lees verder
5 juli 2007

Basisscholen met kunstbus naar het museum

Na de zomervakantie gaat in Nijmegen een speciale kunstbus rijden. Deze bus brengt kinderen van open wijkscholen naar musea. De bedoeling is om dit later voor alle basisscholen in te laten gaan.

Lees verder
26 september 2006

Initiatiefvoorstel SP: Open wijkscholen met de bus naar het museum

De SP heeft een initiatiefvoorstel ingediend om alle klassen van de open wijkscholen ieder jaar een museum te laten bezoeken. Hiervoor wordt een speciale kunstbus ontworpen. De SP vindt het belangrijk dat kinderen kennismaken met kunst. In de praktijk is gebleken dat met name het vervoer naar musea voor de open wijkscholen erg lastig is. Daarom komt de SP met dit initiatief.

Lees verder

U bent hier