h

Nieuwe Kunstbus wordt 27 januari onthuld

25 januari 2016

Nieuwe Kunstbus wordt 27 januari onthuld

Op woensdag 27 januari onthult SP-wethouder Bert Velthuis de Kunstbus bij basisschool de Kleine Wereld. De Kunstbus, die kinderen op een laagdrempelige manier in contact brengt met cultuur, is op initiatief van de SP opnieuw ingevoerd. Afgelopen november mochten leerlingen van de Kleine Wereld de bus versieren. Het resultaat wordt woensdag voor het eerst getoond.

Wethouder Velthuis: “Door de Kunstbus komen kinderen makkelijker in contact met cultuur. Cultuur is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van ieder mens – jong geleerd is immers oud gedaan. Cultuur kan mensen inspireren en leren om op een andere manier naar de wereld te kijken. Helaas is het voor veel kinderen niet vanzelfsprekend dat zij van huis uit in aanraking komen met cultuur. De Kunstbus maakt dat alsnog mogelijk, omdat het nu voor scholen veel makkelijker is om uitjes te organiseren. Ik ben trots dat we als SP voor elkaar hebben gekregen dat hij er weer is.” Over het nieuwe ontwerp laat hij nog niets los: “Dat is een verrassing. Ik nodig iedereen met interesse uit om woensdagochtend te komen.”

De onthulling van de nieuwe Kunstbus is woensdagochtend tussen 8:30 en 9:00 bij de Kleine Wereld. Hierna brengt hij de leerlingen van groep 3 naar het Honigcomplex.

Reactie toevoegen

U bent hier