h

SP verheugd met terugkeer kunstbus

23 mei 2015

SP verheugd met terugkeer kunstbus

Vorige week werd bekend gemaakt dat de kunstbus terugkeert in Nijmegen. De Kunstbus, een initiatief om kinderen in de wijken in contact te brengen met kunst en cultuur, werd eerder op initiatief van de SP ingevoerd. Het vorige college schafte hem af, maar nu de SP weer meebestuurt keert de bus terug. SP-wethouder Bert Velthuis mocht het mooie nieuws aankondigen.

Velthuis: “Het terugbrengen van de kunstbus was een verkiezingsbelofte van de SP. Ik ben blij dat we dit waar hebben gemaakt. Het is van groot belang voor hun ontwikkeling dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst en cultuur. Jong geleerd is oud gedaan, zeg ik altijd”. In 2012, het laatste jaar dat de kunstbus er was, maakten 5.000 kinderen er gebruik van. Wat Velthuis betreft wordt dat aantal nu ook weer gehaald.

Met de kunstbus kunnen kinderen van 5 tot 10 jaar musea en theaters in de stad bezoeken. Wat Velthuis betreft komen daar ook festivals en het Stadsarchief bij.

Reactie toevoegen

U bent hier