h

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

26 april 2018

SP sluit coalitieakkoord met GroenLinks en D66

Foto: Griffie Nijmegen

Vandaag is het coalitieakkoord dat de fractie van de SP heeft gesloten met GroenLinks en D66 gepresenteerd. Onder de noemer “Nijmegen: samen vooruit duurzaam | sociaal | veerkrachtig | aantrekkelijk’’ zetten de drie partijen het sociale beleid van het vorige college voort. Ook de twee SP-wethouders van het vorige college gaan door. Renske Helmer is verantwoordelijk voor de portefeuilles Werk, Inkomen & Armoedebestrijding, ICT & Faciliteiten, Bert Velthuis gaat zich bezighouden met Wijken, Openbare Ruimte, Vastgoed, Sport & Accommodaties.

Lees verder
11 april 2018

Vrijdag de dertiende: reizigers Aldenhof op pad voor “ongelukkige lijn 4”

Foto: SP

Komende vrijdag 13 april gaan bewoners van Actiecomité Bus Aldenhof op pad om aandacht te vragen voor de ‘ongelukkige’ dienstregeling van lijn 4. Met het uitdelen van ‘klaagkaartjes’ vragen ze busreizigers om hun reiservaringen te delen met busbedrijf Breng en de provincie. De bewoners uit Aldenhof zijn al vijf maanden in actie voor terugkeer van een volwaardige buslijn van Aldenhof via Hatert naar het centrum.

Lees verder
30 maart 2018

Nieuwe SP-fractie geïnstalleerd

Foto: SP

Woensdag 28 maart heeft de Nijmeegse gemeenteraad afscheid genomen van de raadsleden van alle politieke partijen. Eén dag later is de nieuw gekozen gemeenteraad geïnstalleerd. 

Lees verder
22 maart 2018

SP met 5 zetels in de gemeenteraad

Foto: SP

Bij de gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 21 maart zijn gehouden heeft de SP in Nijmegen vijf raadszetels bemachtigd. Daarmee verliest de SP drie zetels ten opzichte van 4 jaar geleden. GroenLinks is de grote winnaar van de raadsverkiezingen in Nijmegen. Tegelijkertijd stemde een meerderheid van de Nijmeegse kiezers tegen de zogenaamde Sleepwet.

Lees verder
15 maart 2018

SP: Chaos stempassen onacceptabel

Foto: Peter de Vos

De Nijmeegse SP is verontwaardigd over de chaos rondom de bezorging van stempassen in de stad. Tweehonderd kiesgerechtigden hebben geen stempas ontvangen, en bij de wel op tijd bezorgde passen zijn ook fouten gemaakt. Zo werden de stempassen bij een groot wooncomplex open en bloot op een stapel in de hal gelegd. Gemeenteraadslid Yurre Wieken wil tekst en uitleg van de gemeente.

Lees verder
15 maart 2018

Komende zondag: Lilian Marijnissen in Nijmegen

Foto: Peter de Vos

Aanstaande zondag brengt SP leider Lilian Marijnissen een bezoek aan Nijmegen, ditmaal in levende lijve. Lilian komt naar de Thiemeloods in Bottendaal waar ze in gesprek gaat met de Nijmeegse lijsttrekker Renske Helmer en andere gasten. Vanaf 13:30 uur is er live muziek van Trio Raak met Paul de Graaf. Om 14:00 uur start het programma met Lilian. Haar toespraak wordt ook via Facebook live gevolgd op andere SP bijeenkomsten in het land.

Lees verder
13 maart 2018

Wethouder moet in actie komen na noodkreet cliënten thuiszorg

Foto: SP

Groenlinks-wethouder Bert Frings, verantwoordelijk voor de thuiszorg in Nijmegen, moet direct in actie komen in reactie op de 80 klachten die de gemeente heeft ontvangen van cliënten van thuiszorgorganisatie Verian. Deze cliënten hebben plotseling veel minder hulp gekregen dan met Verian is afgesproken en dan zij nodig hebben. Een cliënt vertelt vandaag in de Gelderlander: "Mijn hulp komt niet meer toe aan de keuken en het verschonen van het bed. Ik ben incontinent. Je ruikt het al." Volgens Angelique Hummel van de SP-hulpdienst zijn de klachten het topje van de ijsberg en moet er snel iets gebeuren.

Lees verder
10 maart 2018

SP-Kamerlid Sandra Beckerman gaat strijd aan met schimmelwoningen

Foto: SP

Van Groningen tot Venray en van Middelburg tot Nijmegen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman stelt vandaag Kamervragen over veertig wijken met schimmelwoningen en achterstallig onderhoud, verspreid over heel Nederland. De lijst kwam tot stand na een inventarisatie bij SP-afdelingen. Beckerman: “In al die wijken leven mensen in ongezonde of onveilige woningen. Opvallend veel kinderen in die wijken gebruiken medicijnen tegen astma. Ik vrees dat deze inventarisatie het topje van de ijsberg is. Ondanks verzoeken van de bewoners doen de verhuurders in deze wijken niks of te weinig. En dat terwijl huurders wel elk jaar een huurverhoging mogen ophoesten. Ze worden keihard in de steek gelaten.” Deze ervaring heeft de SP ook in de wijk Zwanenveld.

Lees verder
8 maart 2018

Zaterdag 10 maart: Kom eten met SP-lijsttrekker Renske Helmer

Foto: SP

Komende zaterdagavond 10 maart zijn inwoners welkom om te komen eten met lijsttrekker Renske Helmer. Om 18:30 uur kunnen mensen aanschuiven om met Helmer te eten en de verkiezingen te bespreken. Het pand van de Nijmeegse SP is die avond open voor iedereen die kennis wil maken met Helmer en andere SP-kandidaten en vrijwilligers. Meld je aan als je erbij wil zijn, via nijmegen@sp.nl.  

Lees verder
7 maart 2018

48 uur non-stop campagne met hulp van Kamerlid Sandra Beckerman en Emile Roemer

Foto: SP / SP Nijmegen

Op vrijdagmiddag 9 maart geeft SP-lijsttrekker Renske Helmer het startschot voor een bomvolle campagnemarathon. Vrijwilligers van SP Nijmegen gaan 48 uur lang achter elkaar campagne voeren. Zoals ieder weekend trekken zij daarbij de Nijmeegse buurten in om met bewoners te praten over de buurt en de stad. Met dit weekend extra veel bijzondere activiteiten. Zo bezoekt SP-Kamerlid Sandra Beckerman huurders van Portaal in de wijk Zwanenveld. Zaterdagavond is er een huiskameravond in onSPand en kunnen inwoners eten met lijsttrekker Renske Helmer. En zondagochtend serveert Emile Roemer een ontbijt voor alle vrijwilligers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier