h

SP-Kamerlid Sandra Beckerman gaat strijd aan met schimmelwoningen

10 maart 2018

SP-Kamerlid Sandra Beckerman gaat strijd aan met schimmelwoningen

Foto: SP

Van Groningen tot Venray en van Middelburg tot Nijmegen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman stelt vandaag Kamervragen over veertig wijken met schimmelwoningen en achterstallig onderhoud, verspreid over heel Nederland. De lijst kwam tot stand na een inventarisatie bij SP-afdelingen. Beckerman: “In al die wijken leven mensen in ongezonde of onveilige woningen. Opvallend veel kinderen in die wijken gebruiken medicijnen tegen astma. Ik vrees dat deze inventarisatie het topje van de ijsberg is. Ondanks verzoeken van de bewoners doen de verhuurders in deze wijken niks of te weinig. En dat terwijl huurders wel elk jaar een huurverhoging mogen ophoesten. Ze worden keihard in de steek gelaten.” Deze ervaring heeft de SP ook in de wijk Zwanenveld.

Vandaag bezoekt Beckerman woningen in de Nijmeegse wijk Zwanenveld waar bewoners samen met de SP met succes in actie zijn gekomen voor het opknappen van hun woningen. Maar verderop in dezelfde wijk voeren bewoners en de SP weer dezelfde strijd. Volgens Beckerman is het de hoogste tijd dat de minister niet meer wegkijkt, maar in kaart brengt waar in Nederland meer schimmelwoningen zijn en een grootschalig actieplan start om de problemen op te lossen: “De minister zegt dat de problemen lokaal opgelost moeten worden. Maar waar moet je heen als je verhuurder lak heeft aan je klachten? Onlangs nog was in het nieuws dat woningcorporaties winst maken. Dat geldt ook voor de commerciële huisbazen. De SP zegt: dwing verhuurders die winsten te investeren in het verbeteren van de woningen, zonder dat het leidt tot huurverhogingen. Maak het mogelijk dat huurders kunnen afdwingen dat hun huizen worden opgeknapt. En pak de huisbazen aan die hun huurders in de steek laten. Deze mensen willen leven in gezonde huizen."

In de zomer was Sandra Beckerman al eens op bezoek bij de huurders in Zwanenveld: 

Reactie toevoegen

U bent hier