h

Nieuwe SP-fractie geïnstalleerd

30 maart 2018

Nieuwe SP-fractie geïnstalleerd

Foto: SP

Woensdag 28 maart heeft de Nijmeegse gemeenteraad afscheid genomen van de raadsleden van alle politieke partijen. Eén dag later is de nieuw gekozen gemeenteraad geïnstalleerd. 

De SP raadsleden die afscheid namen waren: Cor van Norel, Bart van Berkel, Stijn Vat, Matthias van Hunnik, Yurre Wieken en Tatum Postema. Cor nam na acht jaar als raadslid afscheid en hield een mooie afscheidstoespraak: “Ik zag het raadslidmaatschap niet als doel, maar het is net als acties buiten de raad een middel om voor de belangen van onze inwoners op te komen. Dat  heb ik heel serieus genomen en dat maakt de verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger groot. Ik heb acht jaar het woord mogen voeren over de  portefeuille zorg en welzijn en daar zaten een paar lastige onderwerpen bij, zoals de thuiszorg en het behoud van salaris voor de medewerkers, locaties voor de Skaeve Huse en de inspraakavonden voor bewoners en natuurlijk de gehele overgang van jeugdzorg en WMO naar de gemeentes. Al deze onderwerpen hebben mij gesterkt in het idee dat de zogenaamde participatie samenleving niet voor iedereen is weggelegd. Dit gaf mij energie om juist de stem van de inwoners die niet of nauwelijks worden gehoord naar voren te brengen. Ik vond het een eer om volksvertegenwoordiger te zijn en de sociale stad die Nijmegen is nog socialer te maken.”

Van de acht raadsleden uit de vorige periode gaan Hans van Hooft, Petra Molenaar en Maarten Sweep door. De fractie wordt verder aangevuld met Renske Helmer en Bert Velthuis. Zij keren terug in de raad na hun wethouderschap van de vorige raadsperiode.

Reactie toevoegen

U bent hier