h

Aldenhof wil geen veredelde pendelbus

11 november 2017

Aldenhof wil geen veredelde pendelbus

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Vandaag ging de SP langs de deuren in de Dukenburgse wijk Aldenhof, om handtekeningen op te halen voor buslijn 4. De provincie en Breng maakten deze week bekend dat zij lijn 4 in willen korten. Waar lijn 4 nu nog van Aldenhof via Hatert en Willemskwartier naar het centrum rijdt, gaat de bus in de nieuwe plannen vanaf medio december niet verder dan station Dukenburg. Een verslechtering van de bereikbaarheid van de wijk, vinden veel bewoners die de SP vandaag sprak.

Yurre Wieken, gemeenteraadslid namens de SP en inwoner van Aldenhof: “Er zijn direct al meer dan vijftig handtekeningen opgehaald. Veel inwoners vrezen dat Aldenhof straks minder bereikbaar is vanuit het centrum en vice versa. Je kunt straks alleen nog naar het centrum door over te stappen bij station Dukenburg, of door – in het donker – ver te lopen naar lijn 331 in Meijhorst. In Nijmegen willen we mensen juist aanmoedigen meer met het openbaar vervoer te gaan. Als men moet overstappen om naar het centrum en terug te gaan, verlies je reizigers. Overstappen kan, afhankelijk van de bestemming, ook nog eens tot extra reiskosten leiden. Mensen pakken daardoor sneller de auto – dat is ook wat we veel aan de deur hoorden vandaag. Bewoners van Aldenhof balen extra omdat de wijk geen eigen winkelcentrum heeft – daarvoor gaat men vaak met lijn 4 naar Hatert. Dat is verder weg dan Meijhorst, maar er is – nu nog - tenminste een directe busverbinding. Wat verder opvalt is de solidariteit in de wijk: bewoners steunen onze oproep tevens omdat ze zich bekommeren om hun oudere buren.”

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

De SP is van plan de handtekeningen aan te bieden aan Breng en de provincie, die verantwoordelijk zijn voor het openbaar vervoer in de regio. Ook heeft raadslid Matthias van Hunnik vragen gesteld aan het Nijmeegse stadsbestuur over de kwestie. De petitie kan getekend worden op nijmegen.sp.nl/bus.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier