h

SP op de bres voor buslijn 4 Aldenhof

9 november 2017

SP op de bres voor buslijn 4 Aldenhof

Foto: SP

De SP heeft vragen gesteld aan het college over het inkorten van buslijn 4. Deze zal vanaf december alleen nog maar als pendelbus rijden tussen de wijk Aldenhof en station Dukenburg. Bewoners van de Aldenhof hebben dan geen directe busverbinding meer met de wijken over het Maas-Waalkanaal. De SP wil van het college weten waarom het niet mogelijk is om een doorgaande busverbinding door de wijk te laten lopen. En of ze bereid zijn zich in te zetten voor een betere busverbinding voor de Aldenhof. De SP gaat de komende week in de Aldenhof bij bewoners langs om te horen wat zij van de nieuwe buslijn vinden.

De SP wil dat alle stadswijken een fatsoenlijk aanbod van openbaar vervoer hebben. Doordat Breng en de Provincie een belangrijk deel van lijn 4 schrappen wordt Aldenhof slechter bereikbaar. SP-gemeenteraadslid Matthias van Hunnik: “Reizigers naar het stadscentrum en belangrijke voorzieningen zoals het ziekenhuis, zullen moeten overstappen bij station Dukenburg of verder moeten lopen om lijn 331 te pakken. Daardoor wordt de bus minder aantrekkelijk om mee te reizen. Ook zal voor veel bestemmingen een grotere afstand gereden moeten worden en dat betekent extra kosten voor busreizigers. We willen in Nijmegen het busgebruik juist stimuleren. Dat is beter voor de doorstroming van het verkeer en het milieu. Maar op deze manier doen we juist het tegenovergestelde!”

De SP gaat de komende week de wijk in om van bewoners en busreizigers te horen wat zij vinden van de nieuwe ingekorte buslijn. Wijkbewoners en reizigers met lijn 4 kunnen hun protest tegen de gewijzigde buslijn laten horen via nijmegen.sp.nl/bus.

Reactie toevoegen

U bent hier