h

Nijmegen onderzoekt werkwijze WorkFast

5 maart 2015

Nijmegen onderzoekt werkwijze WorkFast

De gemeente Nijmegen start een onderzoek naar WorkFast. Woensdagavond nam de gemeenteraad een motie aan van SP-raadslid Maarten Sweep die hiertoe opriep.

Eerder publiceerde de SP een zwartboek over WorkFast, op basis van klachten die binnenkwamen op het in oktober geopende meldpunt. Sweep: “Op de vorige vergadering van de gemeenteraad werd door vrijwel alle fracties geschokt gereageerd op de klachten. Zo hoor je niet met mensen om te gaan, vond bijna iedereen. Men wilde echter nog niet direct stoppen met WorkFast, omdat men twijfelde aan de representativiteit van ons onderzoek. Daarom zijn wij blij dat nu de gemeente een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren. Daarna kan er geen twijfel meer bestaan.”

Het onderzoek zal vooral gaan over de ervaringen van WorkFastcliënten met het traject, in het bijzonder de manier waarop zij bejegend worden. Daarnaast moet gekeken worden naar het proces van sanctieoplegging. Sweep: “Bij het opleggen van sancties moet hoor en wederhoor gepleegd worden. Uit de klachten in ons zwartboek blijkt dat dat niet altijd het geval is.”

Het huidige contract met WorkFast loopt af in november. De raad wil daarom binnen zes maanden resultaten zien van het onderzoek, zodat de knoop op tijd doorgehakt kan worden.

Reactie toevoegen

U bent hier