h

SP opent meldpunt over Workfast

24 oktober 2014

SP opent meldpunt over Workfast

De SP in Nijmegen start een onderzoek naar Workfast. Dit naar aanleiding van klachten over de werkwijze van Workfast uit andere steden. Tevens heeft de raadsfractie vragen gesteld aan het college.

Workfast heeft als doel bijstandsgerechtigden weer aan het werk te krijgen. Sinds mei 2013 is Workfast ook actief in Nijmegen. Fractielid Maarten Sweep: “In diverse andere gemeenten, onder andere Zwolle en Rheden, zijn ernstige klachten over de werkwijze van Workfast. Mensen worden gekleineerd en zelfs geïntimideerd”.

Sweep wil van de gemeente opheldering over het contract met Workfast, en de precieze werkwijze die zij hanteert. De SP start tevens een onderzoek onder de bijstandsgerechtigden die onder het regime van Workfast vallen. Sweep: “Uit onderzoek van SP Zwolle kwamen schokkende resultaten, dus we willen ook van de mensen zelf horen hoe het zit.”

De SP heeft voor het onderzoek een meldpunt geopend. Mensen die ervaring hebben met Workfast kunnen hier hun verhaal kwijt.

Reactie toevoegen

U bent hier