h

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

 

31 maart 2022

Nieuwe fractie geïnstalleerd

Foto: Anand Soni / SP Nijmegen

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart is de Nijmeegse SP teruggegaan van vijf naar drie zetels. Vanaf 30 maart nemen Hans van Hooft (fractievoorzitter), Biljana Markovic en Jeannette Geers zitting in de gemeenteraad.

Lees verder
10 maart 2022

‘Iedereen in Nijmegen moet gewoon mee kunnen doen!’

Petra Molenaar is sinds september 2020 een van de twee wethouders van de SP in het huidige college van Burgemeester en Wethouders in Nijmegen. Ze volgde Renske Helmer tussentijds op die moest stoppen wegens haar gezondheid. Aan de vooravond van de verkiezingen kijken we met Petra terug op de afgelopen jaren. Wat heeft ze tot nu toe kunnen bereiken voor de Nijmegenaren en wat staat hoog op haar verlanglijstje voor de komende jaren?

Lees verder
9 maart 2022

SP actie Veur Lent: volksbos tegen woningbouw

Foto: Marij Feddema

We blikken graag terug op afgelopen zondag. Het weer was fantastisch en de sfeer zat er goed in. Jong en oud heeft bomen geplant om het Stadseiland Veur Lent groen te houden. Over de hele middag hebben vele tientallen bewoners en SP vrijwilligers 500 bomen geplant. We waren in de weer met grondboren, spades en bomen om een volksbos van verzet tegen bebouwing van Veur Lent aan te leggen.

Lees verder
26 februari 2022

SP start actie op Veur Lent: volksbos van groeiend verzet tegen woningbouw

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

De Nijmeegse SP trapt op 26 februari bij het ‘Gezicht van Nijmegen’ een actiedag af om het stadseiland Veur Lent groen te houden. Het Romeinse masker werd voorzien van een reusachtig mondkapje met de tekst ‘Houd Veur Lent groen’. Komende week roept de partij alle Nijmegenaren op om zondag 6 maart een boom te planten op de beoogde bouwlocaties. SP-lijsttrekker Hans van Hooft: “We planten een bos van groeiend verzet tegen de woningbouwplannen in deze groene oase van Nijmegen. Veur Lent moet groen blijven, hier geen woningbouw.”

Lees verder
19 februari 2022

SP Nijmegen brengt onmisbaren taart

Foto: SP

Vandaag zijn we op fietstour door heel Nijmegen geweest om 'de onmisbaren' in het zonnetje te zetten. Dit zijn mensen die in de coronacrisis Nederland overeind hielden en die niet thuis konden werken, bijvoorbeeld zorgmedewerkers, politieagenten, brandweerlieden, vuilnisophalers of fietsenmakers.

Lees verder
4 januari 2022

SP presenteert verkiezingsprogramma: Nijmegen voor iedereen

Foto: Peter de Vos

De Nijmeegse SP presenteert haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Volgens SP-lijsttrekker Hans van Hooft kiest de SP met dit programma “radicaal vóór Nijmegen, vóór een stad voor iedereen”. Van Hooft: “We kiezen vóór grote plannen, haalbaar en betaalbaar, die een einde maken aan ieder voor zich. We kiezen radicaal vóór samenwerken in plaats van meer marktwerking en concurrentie, vóór eerlijk delen in plaats van verdeel en heers.“

Lees verder
16 november 2021

Leden SP Nijmegen stellen kandidatenlijst vast

Foto: Matthijs Loermans / SP Nijmegen

Op de ledenvergadering van 15 november heeft de ledenvergadering van SP Nijmegen de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Hans van Hooft, nu officieel gekozen als lijsttrekker: “Het is een hele eer om lijsttrekker te zijn voor de leukste en meest sociale partij van Nijmegen. Nijmegen is van ons allemaal en voor iedereen. Daar ga ik me met 100% voor inzetten.”

Lees verder
2 november 2021

Hans van Hooft kandidaat-lijsttrekker SP Nijmegen

Foto: Peter de Vos

Hans van Hooft is voorgedragen als lijsttrekker van de Nijmeegse SP bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Dat maakt de kandidatencommissie bekend in haar voordracht, die op 1 november naar de leden van SP Nijmegen is gestuurd. Van Hooft, de huidige fractievoorzitter is blij met de voordracht en wil zich graag weer vier jaar voor de mensen in Nijmegen inzetten. Van Hooft: “Ik ben trots op wat we als SP de afgelopen jaren bereikt hebben, maar er is nog veel te doen om van Nijmegen een sociale stad te maken voor iedereen!”

Lees verder

U bent hier