h

Directie Vérian weigert te tekenen voor eigen loonsverlaging

10 januari 2015

Directie Vérian weigert te tekenen voor eigen loonsverlaging

Foto: Peter de Vos / Eigen fotowerk SP

Vrijdagmiddag verzamelden zich zo’n 100 thuiszorgmedewerkers van Vérian in Apeldoorn. Zij gaven 800 handtekeningen aan directeur Klaas Stoter, om te protesteren tegen de voorgenomen loonsverlaging van 20 tot 25 procent Ook verzochten ze hem om zelf 20 procent in te leveren van zijn riante salaris, maar Vérian-directeur Klaas Stoter heeft dit geweigerd.

Eind november ontvingen medewerkers van Vérian een brief waarin werd aangekondigd dat hun salaris per 1 januari met 20 tot 25 procent gekort zou worden. Tweehonderd medewerkers dienden een bezwaarschrift in, waarna Vérian hen dreigde te ontslaan. Na drie actiebijeenkomsten van SP en FNV en een ludieke ‘kerstpakket’-actie lijkt Vérian iets te bewegen: de bezwaarmakers krijgen deze maand nog hun oude salaris en worden uitgenodigd voor een gesprek. De FNV adviseert hen niet alleen naar het gesprek te gaan.

Foto: Peter de Vos / Eigen fotowerk SP

SP-Kamerlid Tjitske Siderius bij de actie

Vérian-directeur Klaas Stoter ontving vrijdagmiddag ruim 800 handtekeningen tegen de loonsverlaging. Ook werd hem gevraagd te tekenen voor een verlaging van 20 procent van zijn eigen forse jaarsalaris van € 187.000. Dit laatste weigerde hij.

Binnenkort volgen nog meer acties van de Vérianmedewerkers. “Wij laten ons niet gijzelen”, aldus een van de protestborden vrijdagmiddag.

Foto: Peter de Vos / Eigen fotowerk SP

Reacties

Klaas Stoter is geen directeur ! Dat is Rien Zwart ... En die zal nog veel meer verdienen ..??!!

Reactie toevoegen

U bent hier