h

Nationaal Zorgfonds

28 november 2016

Geslaagde landelijke aftrap Nationaal ZorgFonds

Foto: Erik Claus

Afgelopen zaterdag vond de aftrap van het Nationaal Zorgfonds plaats in Den Haag. Samen met bijna 4000 activisten was ook SP Nijmegen aanwezig bij de landelijke manifestatie. De aftrap markeert het begin van de ‘100-dagentour’, 100 dagen activisme voor het Nationaal ZorgFonds vóór de verkiezingen. Emile Roemer: “Mensen kunnen het eigen risico niet meer betalen. We moeten nu de politiek onder druk zetten.” Naast Roemer en Ron Meyer werden ook andere politieke partijen en belangenorganisaties die het Nationaal ZorgFonds steunen aan het woord gelaten.

Lees verder
6 november 2016

Dukenburg en Hengstdal lopen warm voor Nationaal Zorgfonds

Foto: Bart Linssen / SP Nijmegen

Vandaag was SP Nijmegen de hele dag op touw om steun te verzamelen voor het Nationaal Zorgfonds. Eerst werd Hengstdal in Oost aangedaan, waar een team SP’ers de langs de deuren ging om met bewoners in gesprek te gaan. Daarna was er een kraam bij het winkelcentrum in Dukenburg. Ondanks het gure weer waren er veel enthousiaste reacties.

Lees verder
5 oktober 2016

2000 Nijmegenaren steunen Nationaal ZorgFonds, lokaal comité van start

Foto: SP

In Nijmegen is een lokaal actiecomité voor het Nationaal ZorgFonds van start gegaan. Verschillende Nijmegenaren gaan zich de komende tijd inzetten om meer bekendheid en steun te verwerven voor het Nationaal ZorgFonds. De komende tijd tijd gaan ze huis-aan-huis de buurt in, staan ze bij supermarkten en kom je ze tegen bij evenementen en tijdens het winkelen. Mensen die ook een Nationaal ZorgFonds willen, kunnen meedoen en zich melden bij nijmegen@nationaalzorgfonds.nl

Lees verder
13 september 2016

SP verzamelt steun voor Nationaal Zorgfonds in Neerbosch Oost

Foto: SP / SP

Komende zondag bezoekt de SP de wijkmarkt Viva Symfonica van Neerbosch Oost. Met een kraampje op de markt zal de SP aandacht vragen voor het Nationaal Zorgfonds en ondersteuningen verzamelen.

Lees verder
4 september 2016

Ook Oost wil een Nationaal Zorgfonds

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Op zaterdag 3 september bezocht de SP Nijmegen-Oost om steun te vragen voor het Nationaal Zorgfonds. En die kwam er: vele Oost-Nijmegenaren zetten hun handtekening onder het Nationaal Zorgfonds.

Lees verder
8 juli 2016

Nijmeegse bijeenkomst Nationaal ZorgFonds groot succes

Foto: Bart Linssen / SP Nijmegen

Op donderdagavond 7 juli kwamen 150 mensen uit Nijmegen en omstreken naar de Lindenberg om het te hebben over het Nationaal ZorgFonds. Onze zorg wordt steeds duurder – het eigen risico is gestegen naar 385 euro en wordt als het aan de VVD ligt maar liefst 500 euro. Hierdoor, en door de te hoge premies, kunnen steeds meer mensen de zorg niet meer betalen. Professionals als traumachirurg Jan van Dijk en fysiotherapeut Bob van Ravensberg, ook aanwezig bij de bijeenkomst, lopen er steeds vaker tegenaan dat mensen door de te hoge kosten afzien van noodzakelijke medische handelingen. Ook hebben zij te kampen met een oerwoud aan bureaucratie van de zorgverzekeraars, die zich zelfs bemoeien met wat voor vloer er in de praktijk ligt.

Lees verder
30 juni 2016

Ook Brakkenstein wil Nationaal ZorgFonds

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Deze week was SP Nijmegen op bezoek in de wijk Brakkenstein om steun te vragen voor het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Ondanks het lelijke weer waren veel bewoners enthousiast voor het fonds! Zij hebben genoeg van de doorgeslagen marktwerking en het almaar stijgende eigen risico.

Lees verder
28 juni 2016

Hatert loopt warm voor Nationaal ZorgFonds

Foto: Petra Molenaar / SP

Afgelopen zondag stond de SP Nijmegen op de braderie van Kleurrijk Hatert om met de buurtbewoners te praten over onze plannen voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Ondanks dat de regen soms met bakken uit de lucht kwam vallen was de dag een groot succes: ruim 150 mensen hebben zich ingeschreven voor de campagne.

Lees verder
23 juni 2016

7 juli Nijmeegse bijeenkomst Nationaal Zorgfonds

Foto: SP / SP

Op donderdag 7 juli vindt er in de Lindenberg een openbare avond plaats over het initiatief 'Op naar een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico'. Zorgverleners, initiatiefnemers en alle andere aanwezigen gaan met elkaar over dit plan in gesprek. In het gehele land vinden soortgelijke bijeenkomsten plaats. Geïnteresseerden zijn om 20.00 uur van harte welkom in de Lindenberg.

Lees verder
31 mei 2016

7 juni bijeenkomst Nationaal Zorgfonds in Grootstal

Foto: SP / SP

Op dinsdag 7 juni wordt er in de Nijmeegse wijk Grootstal een bijeenkomst gehouden over de plannen om te komen tot een Nationaal Zorgfonds. Sinds de lancering van de campagne vorige week woensdag is er in het hele land al veel steun voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Tijdens de bijeenkomst in wijkcentrum de Schakel willen de initiatiefnemers graag met Nijmegenaren in gesprek over dit plan..

Lees verder

U bent hier