h

7 juli Nijmeegse bijeenkomst Nationaal Zorgfonds

23 juni 2016

7 juli Nijmeegse bijeenkomst Nationaal Zorgfonds

Foto: SP / SP

Op donderdag 7 juli vindt er in de Lindenberg een openbare avond plaats over het initiatief 'Op naar een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico'. Zorgverleners, initiatiefnemers en alle andere aanwezigen gaan met elkaar over dit plan in gesprek. In het gehele land vinden soortgelijke bijeenkomsten plaats. Geïnteresseerden zijn om 20.00 uur van harte welkom in de Lindenberg.

Het initiatief, dat half mei is gelanceerd, blijft groeien omdat steeds meer mensen zich aansluiten. Via nationaalzorgfonds.nl zijn in zeer korte tijd al meer dan 43.000 steunbetuigingen binnengekomen. Tijdens de bijeenkomst in Nijmegen wordt besproken hoe deze groeiende beweging tot successen moet leiden. Sprekers zijn onder andere Bob van Ravensberg (fysiotherapeut), Jan van Dijk (traumachirurg ziekenhuis de Gelderse Vallei te Ede), Renske Leijten (Tweede Kamerlid SP) en Ron Meyer (comité Nationaal Zorgfonds).

Het comité Nationaal Zorgfonds wil de zorgverzekeraars afschaffen en de basisverzekering onderbrengen in een Nationaal ZorgFonds. Door de besparingen in onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie is er genoeg geld om het eigen risico van 385,- af te schaffen. Ook pleit het comité voor een volwaardig basispakket met tandzorg, fysiotherapie en geestelijke gezondheidszorg. 

Reactie toevoegen

U bent hier