h

SP wil Ketelhuis Aldenhof behouden voor de wijk

30 april 2024

SP wil Ketelhuis Aldenhof behouden voor de wijk

Foto: Havang(nl) / Wikimedia Commons

De Nijmeegse SP is bezorgd over de toekomst van het voormalige Ketelhuis in de Dukenburgse wijk Aldenhof. Er is nog altijd geen definitieve invulling gevonden voor het historische gebouw, waardoor het op de commerciële vastgoedmarkt terecht dreigt te komen. Desnoods moet de gemeente het pand zelf kopen van eigenaar Talis, vindt SP-fractielid en wijkbewoner Yurre Wieken: “Het Ketelhuis moeten we behouden als ontmoetingsruimte voor de wijk.”

 

Het Ketelhuis werd eind jaren 60 aangelegd voor de stadsverwarming, een soort kleinschalige voorloper van het warmtenet. Sinds 1987 gebruikte woningcorporatie Woongenoot het als kantoor, waarna het door een fusie in 2022 eigendom werd van Talis. De afgelopen jaren is het gebruikt door Bindkracht 10, SLAK Ateliers en het Werkbedrijf als werk- en ontmoetingsruimte, maar een definitieve gebruiker en bestemming zijn nog niet in zicht. “Na de zomer dreigt het op de commerciële markt te belanden”, vreest Wieken. “Dan gaan de vastgoedcowboys ermee aan de haal is er geen enkele garantie op een functie voor de wijk. De gemeente moet dit niet op zijn beloop laten, maar proactief optreden en het pand desnoods zelf aanschaffen zodat we er een woon- en ontmoetingsplek van kunnen maken.”

 

Reactie toevoegen

U bent hier