h

Inwoners Lindenholt zijn hardrijders beu, SP en andere partijen steunen oproep

24 oktober 2023

Inwoners Lindenholt zijn hardrijders beu, SP en andere partijen steunen oproep

De gemeente moet optreden tegen hardrijders in Lindenholt en samen met de wijkbewoners kijken naar mogelijke oplossingen. Dat vindt de SP, die samen met PvdD, PvdA en GewoonNijmegen.nu vragen heeft gesteld aan het stadsbestuur. Fractielid Biljana Markovic: “De buurt heeft een petitie aangeboden met twee goede voorstellen om de hardrijders aan te pakken: wegversmalling en een dubbele knip. De gemeente moet daar serieus naar kijken, willen we iets doen aan de leefbaarheid en gezondheid in de buurt.”

Op 12 juli boden inwoners van de Meeuwse Acker een petitie aan met 265 handtekeningen. De boodschap: doe iets tegen de overlast van hardrijdende auto’s in de buurt. Te veel automobilisten houden zich niet aan de snelheidsregels en gebruiken de IJpenbroekseweg als een racebaan. Markovic: “De buurt heeft groot gelijk. Hardrijdende auto’s geven overlast en zijn ook slecht voor de volksgezondheid. Zo verslechtert bijvoorbeeld de luchtkwaliteit, wat kan leiden tot problemen aan de luchtwegen. Verkeersdrukte is in de hele stad een steeds groter probleem. We zijn druk bezig met het verkeersluw maken van het stadscentrum en de daaromheen liggende wijken, maar vergeten nog weleens dat Nijmegen ook twee stadsdelen heeft aan de andere kant van het Maas-Waalkanaal. Ook daar zijn problemen die aandacht verdienen.” De inwoners pleiten voor twee verkeersremmende maatregelen bij de IJpenbroekseweg:

  1.  Versmalling van vier naar twee rijbanen
  2. Op twee plaatsen een ‘knip’ aanbrengen voor sluipverkeer

De SP vindt dat deze voorstellen onderzocht moeten worden. Markovic: “Wanneer buurtbewoners kant en klare oplossingen aandragen moeten we die als gemeente serieus nemen. Op zijn minst kunnen we onderzoeken wat de effecten zijn, en met de buurt in gesprek over hoe we de leefbaarheid kunnen verbeteren.”

Reactie toevoegen

U bent hier