h

Bewoners Lent plaatsen nepflitspaal: ‘verkeer Mauritssingel rijdt veel te hard’

10 november 2019

Bewoners Lent plaatsen nepflitspaal: ‘verkeer Mauritssingel rijdt veel te hard’

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Bewoners in Lent zijn de automobilisten die veel te hard over de Mauritssingel rijden behoorlijk zat en zijn de actie “Rem voor Lent” gestart. Afgelopen zaterdag is de handtekeningenactie afgetrapt en plaatsten ze een spandoek en een nepflitspaal langs de weg. Door het zeer vele verkeer, de vaak hoge snelheden en het toegenomen lawaai en uitstoot is er volgens de bewoners van een gezonde leefsituatie geen sprake meer. “Onze woningen aan de ventweg functioneren nu als een bewoonde geluidswal, en onze ramen kunnen nooit open. Dat kan niet de bedoeling zijn.” Bewoners gaan nu stappen eisen van de gemeente Nijmegen, die eerdere individuele klachten van bewoners nooit heeft opgelost.

De bewoners zijn de actie gestart samen met SP Nijmegen. SP-raadslid Marij Feddema is betrokken bij de actievoerende bewoners. “Lawaai, vieze lucht en nóóit rust. Het is voor de bewoners onmogelijk om ’s nachts met een raam open te slapen. Even luchten is er niet bij of de vensterbanken liggen vol stof. Deze situatie is gewoon ongezond, de luchtverontreiniging en de geluidsoverlast nemen alleen maar toe. Tijd voor een oplossing.”

In het verleden hebben bewoners al meerdere malen aangeklopt bij de gemeente en er werden door de politie snelheidscontroles gehouden, waarbij overtredingen schering en inslag waren. Snelheden tot over de 100 km zijn geen uitzondering en bijna niemand rijdt 50 km. Eigenlijk is het alleen tussen 2.00 en 4.00 uur ’s nachts een beetje rustig.

De bewoners eisen nu duidelijke stappen van de gemeente. Ze willen dat er permanent iets aan de snelheid van de auto’s op de Mauritssingel gedaan gaat worden. Dit kan door het plaatsen van een flitspaal zodat de snelheid omlaag gaat. Om de geluidsoverlast omlaag te brengen vragen ze om een geluidswand of ‘diffractorenwand’ zoals recent in Nijmegen-West is geplaatst. Ook de Wijkraad Lent is inmiddels met de gemeente in gesprek gegaan omdat er een breed draagvlak vanuit de buurt is voor aanpak van het probleem.

De komende tijd gaan de bewoners door met handtekeningen verzamelen en ze hopen zo samen met de Wijkraad Lent de gemeente onder druk te kunnen zetten.

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier