h

SP gaat voor 10 miljoen extra voor de wijken

20 februari 2018

SP gaat voor 10 miljoen extra voor de wijken

Foto: SP

Vandaag lanceerde SP-wethouder Renske Helmer-Englebert de website ‘mijn wijkplan’. Dankzij de SP hebben Nijmegenaren met het nieuwe 'wijkbudget' jaarlijks een miljoen om te besteden aan de openbare ruimte. Is er een plek in de wijk die bewoners willen verfraaien, of anders gebruiken, dan gaat de gemeente daar samen met bewoners mee aan de slag. Helmer: “Bewoners weten het beste wat er mist of beter kan in hun wijk. Via de website kunnen zij de gemeente laten weten waar behoefte aan is. Met het wijkbudget gaan we aan de slag om de beste ideeën uit te voeren, samen met medebewoners en de gemeente. Samen maken wij de wijk!”

Het plan past bij de aanpak van de SP. In plaats van het sluiten van voorzieningen, zoals D66 in het verleden heeft gedaan en nu opnieuw van plan is, wil de partij juist investeren in de wijken. Petra Molenaar, kandidaat raadslid voor de SP: ‘Met de gratis bus voor 65+, een compleet nieuwe bibliotheek in Nijmegen-West, bibliotheken op school, behoud van zwembad Dukenburg, een skatehal voor Waalhalla en 3 miljoen euro voor de amateursport met veel extra (kunstgras)velden, hebben we afgelopen periode fors geïnvesteerd in belangrijke voorzieningen voor de bevolking.’

Daarbij wil de SP fors meer investeren dan nu al gedaan wordt. Molenaar: ‘Deze 1 miljoen is een goed begin, maar we willen nog een sprong vooruit maken. Als het aan de SP ligt, gaan we jaarlijks 10 miljoen extra besteden aan de wijken. Ook daarbij bepalen wijkbewoners zelf welke belangrijke voorzieningen erbij moeten komen. Daarnaast is het nu tijd om het achterstallig onderhoud van openbaar groen, fietspaden, troittoirs en wegen echt aan te pakken.

Reactie toevoegen

U bent hier