h

Medewerkers Vérian: directeur moet zélf loon matigen

8 januari 2015

Medewerkers Vérian: directeur moet zélf loon matigen

SP-Kamerlid Tjitske Siderius en het actiecomité ‘Wij zijn de thuiszorg Nijmegen’ verzoeken komende vrijdag de bestuurder van thuiszorgorganisatie Vérian ook 20%  van zijn salaris in te leveren. Siderius: ‘Thuiszorgorganisatie Vérian verplicht honderden thuiszorgmedewerkers 20% van hun salaris in te leveren, terwijl de bestuurder zelf bijna 2 ton verdient, dat is onacceptabel’. Om 14:00 uur verzamelen thuiszorgmedewerkers en Siderius zich bij het hoofdkantoor van Vérian in Apeldoorn om bestuurder Klaas Stoter persoonlijk te vragen een deel van zijn loon in te leveren.

Thuiszorgaanbieder Vérian is van plan om de salarissen van honderden thuiszorgmedewerkers met 20% te korten. Deze maatregel kost veel medewerkers tot enkele honderden euro’s per maand. Een deel van de medewerkers heeft bezwaar aangetekend. Zij worden nu met ontslag bedreigd als ze hun bezwaar tegen de voorgestelde loonsverlaging van 20% niet intrekken.

Siderius: ‘Het is niet uit te leggen dat een directeur de thuiszorgmedewerkers verplicht salaris in te leveren, terwijl de bestuurder zelf een buitensporig salaris verdient. Als er al iemand salaris zou moeten inleveren dan zou het bestuur dat moeten doen en niet de thuiszorgmedewerkers.’

De thuiszorgmedewerkers bieden vrijdag ook, samen met de vakbond FNV Zorg en Welzijn, een petitie aan tegen de voorgestelde loonsverlaging. "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen" is een samenwerking tussen de thuiszorgmedewerkers, de vakbond en de SP-afdeling Nijmegen.

Reactie toevoegen

U bent hier