h

College: Heyendaalshuttle onmisbaar

15 januari 2015

College: Heyendaalshuttle onmisbaar

Foto: Onbekend / Archief ROOD Nijmegen

Vorige maand werd studerend Nijmegen opgeschrikt door nieuws over het mogelijke verdwijnen van lijn 10, beter bekend als de Heyendaalshuttle. Breng overwoog deze te schrappen wegens dalende opbrengsten. De SP trok aan de bel bij het college van B en W en ROOD ging de campus op om studenten te vragen naar hun mening. Inmiddels verklaart het college de Heyendaalshuttle ‘onmisbaar’ te vinden.

SP-fractielid Tatum Postema stelde vragen aan het college. “Het is verbijsterend dat de Heyendaalshuttle geschrapt zou worden. De bus is nu al overvol rond piekuren in de colleges. Hij wordt gebruikt door studenten én medewerkers van zowel de Radboud Universiteit als de HAN. Nijmegen is een studentenstad, daarvoor is een laagdrempelige ov-verbinding naar de campus onmisbaar.”

Gino Praat, voorzitter van ROOD, beaamt dit. “Wij hebben 244 studenten van de RU en de HAN ondervraagd. Van hen was 96 procent vóór behoud van de Heyendaalshuttle. 47 procent vindt dat er nu al te weinig bussen rijden. Studenten beoordelen de shuttle gemiddeld met een 6,9. Dit is vooral ’s ochtends een probleem. Lijn 10 schrappen zorgt alleen maar voor meer chaos”. ROOD zal nog een open brief schrijven aan de Stadsregioraad, die hierover beslist, waarin hen wordt opgeroepen de lijn te behouden.

Postema is verheugd dat het college zijn steun heeft uitgesproken voor de Heyendaalshuttle. “Het college is het met de SP eens dat lijn 10 onmisbaar is voor Nijmegen. Dat is mooi. Maar er moet wel verder gewerkt worden aan de verbetering van de lijn, want zoals uit de enquête van ROOD blijkt is er nog steeds veel onvrede over de huidige verbinding.”

Reactie toevoegen

U bent hier