h

Medewerkers kinderboerderijen kunnen blijven

4 november 2014

Medewerkers kinderboerderijen kunnen blijven

De medewerkers van drie kinderboerderijen kunnen blijven. Dat werd afgelopen week besloten door het college, nadat de SP eerder dit jaar aan de bel had getrokken.

In januari stelde toenmalig fractielid Renske Helmer-Englebert vragen aan het college over de toekomst van de kinderboerderijen in Nijmegen. Dit na signalen dat de gemeente onderhandelde met Pluryn en de Driestroom over het reorganiseren van het beheer. Het beheer werd op dat moment gedaan door medewerkers van werkvoorziening Breed, die bang waren hun baan te verliezen.

Inmiddels heeft de gemeente de knoop doorgehakt: er komt een samenwerking tussen Pluryn, de Driestroom en Breed over het beheer van de drie kinderboerderijen. De mensen van Breed kunnen gewoon aan het werk blijven. Helmer-Englebert, inmiddels wethouder in het college, is tevreden: “Het aanblijven van de Breed-medewerkers was destijds een belangrijke eis van de SP. Zij zijn goed geschoold in de verzorging van dieren en die kennis blijft nu behouden. De kinderboerderijen worden hierdoor een echte wijkvoorziening”.

Reactie toevoegen

U bent hier