h

Zorgen om beheer kinderboerderijen

13 januari 2014

Zorgen om beheer kinderboerderijen

De SP-fractie heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de toekomst van de kinderboerderijen en dierenweides in Nijmegen. Raadslid Renske Helmer wil van het college weten of het klopt dat er onderhandelingen gaande zijn om het beheer van de kinderboerderijen over te dragen aan Pluryn en/of de Driestroom. Tot op heden ligt deze taak bij medewerkers van werkvoorziening Breed. 

Helmer roept de wethouder op om openheid te geven over het verloop van de onderhandelingen. De SP is benieuwd waarom de wethouder overweegt om de beheertaken weg te halen bij Breed.

“Het is ons niet duidelijk waarom de gemeente overweegt om het beheer over te dragen. Breed heeft personeel in dienst dat geschoold is voor de verzorging van de dieren en dat is een goede zaak. De SP vindt dan ook dat de medewerkers van Breed bij een eventuele overgang naar Pluryn of de Driestroom moeten worden overgenomen. Daarbij mag wat ons betreft niet worden getornd aan de opleidingseisen en arbeidsvoorwaarden van de huidige verzorgers.”  

 

Reactie toevoegen

U bent hier