h

SP feliciteert medewerkers Axxicom met akkoord arbeidsvoorwaarden

10 april 2013

SP feliciteert medewerkers Axxicom met akkoord arbeidsvoorwaarden

Dinsdagavond 9 april is er een akkoord gesloten tussen Axxicom en de nieuwe aanbieders in de thuiszorg over de overgang van alle personeelsleden met behoud van salarisrechten. Iedereen wordt overgenomen en de indeling in de huidige salarisschalen blijft hetzelfde. Dit is het resultaat van onderhandelingen tussen Axxicom en de drie nieuwe aanbieders van de thuiszorg in de regio Nijmegen. Na maanden van onzekerheid voor de cliënten en medewerkers van Axxicom is er eindelijk duidelijkheid over het salaris van enkele honderden thuiszorgmedewerkers.

SP-raadslid en zorg woordvoerder Cor van Norel: "Ik ben blij voor de medewerkers en cliënten die maanden in onzekerheid hebben gezeten over de toekomst van de thuiszorg. Deze slag is in ieder geval gewonnen. Iedereen behoudt het salaris wat ze nu verdienen en teruggang van 20 tot 30 % is gelukkig van de baan. Het comité Wij Zijn De Thuiszorg Nijmegen heeft hier zeker een rol in gespeeld. Zij hebben laten zien in actie te komen voor behoud van banen, salaris en goede zorg. We blijven natuurlijk de ontwikkelingen goed in de gaten houden om ervoor te zorgen dat de overgang van het personeel naar de nieuwe thuiszorgorganisaties goed verloopt."

Het akkoord geld voor alle medewerkers, ook de medewerkers die op dit moment bijvoorbeeld ziek zouden zijn. Lange tijd hebben de nieuwe zorgaanbieders geweigerd het personeel over te nemen onder de zelfde CAO-arbeidsvoorwaarden zoals die laatstelijk op de werknemer van toepassing waren. Dit zou een achteruitgang in salaris betekend hebben van 20 tot 30 procent voor honderden thuiszorgmedewerkers. Het comité Wij Zijn De Thuiszorg Nijmegen heeft hier vorige week in het gemeentehuis actie tegen gevoerd en ingesproken tijdens de burgerronde.

SP-raadslid Cor van Norel heeft wethouder Frings vorige week woensdagavond opgeroepen om zijn verantwoordelijkheid te nemen in het ontstane conflict rondom de aanbesteding in de thuiszorg. De SP wees de wethouder op de plicht die de Gemeente Nijmegen heeft om te zorgen dat de medewerkers van Axxicom tegen hun huidige cao voorwaarden zouden worden overgenomen. Het akkoord wat nu is gesloten komt tegemoet aan de eisen van de thuiszorgmedewerkers en de SP.

U bent hier