h

SP vraagt centrumbewoners naar mening parkeerbeleid

2 maart 2009

SP vraagt centrumbewoners naar mening parkeerbeleid

Tussen 3 en 31 maart zal de SP met een huis-aan-huis-enquête de binnenstadbewoners vragen naar hun ervaringen met het parkeerbeleid van de gemeente Nijmegen. Aanleiding zijn de klachten die de partij heeft ontvangen over het ‘gemengd parkeren’.

Bezoekers van het centrum kunnen momenteel in de meeste woonstraten binnen de singels tegen betaling parkeren. Door de combinatie van parkeren met een vergunning en betaald parkeren kunnen veel bewoners met een parkeervergunning in de avonduren en soms overdag hun auto niet meer kwijt. De SP weet dat dit parkeerprobleem voor veel bewoners van het centrum erg vervelend is. Daarom zoekt de partij naar een oplossing en vraagt de bewoners om hun mening.

Matthias van Hunnik“In de praktijk blijkt het gemengd parkeren dus voor knelpunten te zorgen,” zegt SP-raadslid Matthias van Hunnik. “Een parkeervergunning geeft recht op een parkeerplek in een bepaald gebied, maar als alle plekken bezet zijn, moeten bewoners en ondernemers ver uitwijken van hun huis of zaak. Bovendien zijn door de sloop van de parkeergarage in de Hezelstraat veel parkeerplaatsen verdwenen.”

In de enquête vraagt de SP bewoners naar hun ervaringen met het huidige beleid. Van Hunnik: “We willen weten hoe groot het probleem is en hoe vaak mensen geen parkeerplek kunnen vinden. Verder vragen we de bewoners wat volgens hun de ideale situatie is. Met de resultaten kunnen we bepalen of het beleid aangepast moet worden.”

De enquête zal tussen 3 en 31 maart worden gehouden. Deze zal huis-aan-huis worden verspreid en vrijwilligers van de SP zullen de deuren langs gaan om de enquête op te halen en af te nemen. Ook wordt ondernemers naar hun ervaringen gevraagd. De enquête is ook in te vullen via /parkeren.

Ga naar de enquête

U bent hier