h

SP feliciteert Lindenholt met eigen bibliotheekfiliaal

6 oktober 2008

SP feliciteert Lindenholt met eigen bibliotheekfiliaal

Een jarenlange wens van inwoners van Lindenholt gaat vanaf 8 oktober in vervulling. Dan opent een bibliotheekfiliaal in Lindenholt. Dat is volgens de SP een felicitatie aan de benwoners van Lindenholt waard. Daarom deelt de SP in Lindenholt een felicitatiepamflet uit.

Lindenholt is tot 8 oktober het enige stadsdeel zonder zelfstandig bibliotheekfiliaal. De bibliotheek in Zwanenveld was de dichtsbijzijnde plaats om boeken te lenen. Voor bijvoorbeeld iemand uit de Hillekensacker is dat niet echt naast de deur. Laat staan dat kinderen zelfstandig naar de bieb kunnen. Daarom pleit de SP al jaren voor een bibliotheek in Lindenholt. Elke wijk heeft immers recht op goede voorzieningen. Ook schoolkinderen kunnen dan eenvoudig met de hele klas naar de bieb.

Jola van DijkSP-raadslid Jola van Dijk: “In 2006 is deze wens van Lindenholt gehonoreerd. Tijdens de onderhandelingen voor het nieuwe college van PvdA, SP en GroenLinks hebben we geld vrijgemaakt om een bibliotheek in Lindenholt te openen. Ondanks verzet van bijna de hele oppositie besloot de gemeenteraad in december 2007 dat Lindenholt echt een eigen bibliotheek krijgt. Wij willen de bewoners van Lindenholt van harte feliciteren met de komst van deze belangrijke wijkvoorziening. De bibliotheek is vooral bedoeld voor kinderen tot 14 jaar. Voor volwassenen zijn naast kranten en tijdschriften ook ‘bestsellers’ beschikbaar. Uiteraard zijn andere titels gewoon op te vragen en af te halen.”

Het filiaal is gevestigd in Openwijkschool Interacker, Zellersacker 10-03. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf maandag 6 oktober zijn bezoekers van harte welkom en op woensdag 8 oktober om 12.00 uur zal de wethouder de bibliotheek officieel openen.

U bent hier