h

Bezwaren bewoners Dukenburg door gemeenteraad overgenomen

24 oktober 2008

Bezwaren bewoners Dukenburg door gemeenteraad overgenomen

Na vele jaren van discussie is er door de gemeenteraad een besluit genomen over de plannen voor Dukenburg. De raad stemde ruim voor de voorstellen van de SP, waarmee woningbouw in Weezenhof 82ste straat, Meijhorst 60ste straat, Lankforst 10de straat en Malvert 86ste straat is geschrapt. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wensen van de bewoners. Voor een aantal andere locaties houdt de gemeenteraad de uiteindelijke zeggenschap over de ontwikkelingen.

Jos van RensMet het schrappen van de locaties worden in totaal 130 woningen minder gebouwd. Hierdoor ontstaat een financieel tekort voor de overige plannen. SP-raadslid Jos van Rens: “Dit tekort zal later worden opgelost. De plannen zaten zo in elkaar dat alles financieel binnen Dukenburg werd opgelost. Door huizen te bouwen verdient de gemeente geld om dit vervolgens te besteden aan nieuwe voorzieningen in Dukenburg. Maar als alle groene plekjes vol worden gebouwd, verdwijnen er plekken waar kinderen spelen of mensen recreëren. Dat is dan ook het voornaamste bezwaar van de bewoners. Doordat ons voorstel is aangenomen, is er een balans tussen nieuwe woningbouw en het behoud van groen. Volgens mij kunnen de bewoners van Dukenburg hier prima mee kunnen leven.”

De gemeenteraad steunde ook het voorstel van de SP dat het college van B en W voor de locaties Zwanenveld 43ste en 51ste straat (voormalige streekschool), Malvert 81ste tot en met 91ste straat, voormalige HAN-gebouw, Winkelcentrum Meijhorst, Winkelcentrum Weezenhof en Woonwagencentrum Teersdijk eerst een plan aan de gemeenteraad moet voorleggen voordat er ontwikkelingen op die locaties mogelijk zijn. De gemeenteraad houdt dus bij deze locaties het laatste woord over de ontwikkelingen.

De SP steunde onder andere de voorstellen van andere partijen om te onderzoeken of de Meiberg behouden kan blijven en om op de locatie van de voormalige streekschool naast woningbouw ook een maatschappelijke functie te realiseren.

SP over Hart voor Dukenburg: "Alleen bouwen met steun van de bevolking"

U bent hier