h

TPG-gebouw nuttig gebruiken tot sloop

18 april 2008

TPG-gebouw nuttig gebruiken tot sloop

Vorige week is het TPG-gebouw aan het stationsplein in Nijmegen gekraakt. Het gebouw staat al jaren leeg en moet wat de SP betreft op een nuttige manier gebruikt worden totdat het plaats maakt voor de nieuwbouw van Doornroosje.

Hans van Hooft jr.SP-fractievoorzitter Hans van Hooft jr.: “Wat mij betreft moet het TPG-pand op korte termijn nuttig worden gebruikt. Het staat al jaren leeg en dat is op zijn zachts gezegd zonde van de ruimte. En met nuttig gebruik bedoel ik niet zo nu en dan een brandweeroefening, maar een sociale of culturele invulling. We vinden het dan ook prima dat het SLAK nu tijdelijk in het TPG-gebouw komt, maar er is nog een hoop ruimte over voor tal van andere vergelijkbare organisaties en initiatieven. Daarom moet de gemeente mensen uitnodigen met initiatieven te komen voor een goede invulling van het gebouw. Een ding staat vast: het pand nog anderhalf jaar vrijwel nutteloos leeg laten staan is geen goede optie.”

De krakers hebben een kort geding aangespannen tegen de ontruiming. Dit komt aanstaande maandag voor de rechter.

U bent hier