h

Nieuwe routes bus Hengstdal optimale uitkomst

13 juni 2007

Nieuwe routes bus Hengstdal optimale uitkomst

De gemeenteraad sprak op 13 juni over de bussen op de Hengstdalseweg in Nijmegen Oost. Vanuit bewoners leven verschillende wensen over de lijnvoering. Nu rijdt lijn 2 via de Broerdijk en Hengstdalseweg naar de St. Maartenskliniek. Lijn 8 rijdt achter de wijk langs via de Kwakkenbergweg naar Berg en Dal.

Bij de discussie over de verschillende lijnen en wensen van de wijk, presenteerde wethouder Van der Meer een alternatieve lijnvoering. Hij stelt voor om lijn 8 via de Hengstdalseweg de Sofiaweg te laten rijden en lijn 2 kan dan via de Berg en Dalseweg naar de St. Maartenskliniek.

Hans van Hooft jrSP-fractievoorzitter Hans van hooft jr.: “Dit is een optimale oplossing. De huidige route is na een actie van de buurt als compromis tot stand gekomen, maar is niet optimaal, omdat mensen die vanuit Hengstdal de winkels verderop in de wijk willen bezoeken moeten overstappen. Met deze verschuiving komt er weer een rechtstreekse verbinding. Wel moet er serieus werk worden gemaakt van de verkeersveiligheid van dit deel van de Hengstdalseweg om hard rijden te voorkomen.”

Zeer waarschijnlijk wordt de nieuwe lijnvoering op 9 december van dit jaar ingevoerd met de nieuwe dienstregeling van Novio.

U bent hier