h

Het Groene Hert

12 februari 2014

SP: raadsonderzoek naar lening Het Groene Hert

De SP wil dat de Nijmeegse gemeenteraad onderzoek doet naar de lening van 100.000 euro aan de inmiddels failliete klimaatwinkel Het Groene Hert.

Lees verder
29 oktober 2013

Meerkeuzevragen voor stadsbestuur over lening Het Groene Hert

De SP is niet tevreden met de antwoorden die het Nijmeegse college van B&W heeft gegeven over de geheime lening die de gemeente verstrekte aan Het Groene Hert. Ondanks het indienen van schriftelijke vragen en meerdere mondelinge besprekingen kwamen er geen duidelijke antwoorden over de beweegredenen van het stadsbestuur om een ton te lenen aan de klimaatwinkel. Om het college op weg te helpen dient de SP samen met de VVD de eerder gestelde schriftelijke vragen opnieuw in; deze keer in multiple-choice vorm zodat het stadsbestuur niet ontwijkend kan antwoorden.

Lees verder
5 juli 2013

Geheime lening klimaatwinkel: alle feiten moeten boven tafel

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat wethouder van der Meer volledige openheid geeft over de geheime gemeentelijke lening die is verstrekt aan de inmiddels failliete klimaatwinkel het Groene Hert. SP-fractievoorzitter Hans van Hooft kreeg veel bijval voor zijn voorstel om alle gemeentelijke mails, brieven en rapportages die aan de beslissing vooraf zijn gegaan aan de gemeenteraad beschikbaar te stellen. Van Hooft: “De SP wil exact weten op basis van welke informatie het college er toe is gekomen om deze lening af te geven, alle feiten moeten boven tafel.“

Lees verder
24 mei 2013

Oppositie wil opheldering over gemeentelijke lening Het Groene Hert

Op initiatief van de SP hebben de Nijmeegse oppositiepartijen gezamelijk schriftelijke vragen gesteld over een geheime lening van 100.000 euro die de gemeente in januari heeft verstrekt aan klimaatwinkel het Groene Hert. De partijen willen weten waarom de gemeenteraad niet is geïnformeerd over de lening en eisen duidelijkheid over de kosten die het faillissement van Het Groene Hert met zich meebrengt voor de gemeente.

Lees verder

U bent hier