h

Oppositie wil opheldering over gemeentelijke lening Het Groene Hert

24 mei 2013

Oppositie wil opheldering over gemeentelijke lening Het Groene Hert

Op initiatief van de SP hebben de Nijmeegse oppositiepartijen gezamelijk schriftelijke vragen gesteld over een geheime lening van 100.000 euro die de gemeente in januari heeft verstrekt aan klimaatwinkel het Groene Hert. De partijen willen weten waarom de gemeenteraad niet is geïnformeerd over de lening en eisen duidelijkheid over de kosten die het faillissement van Het Groene Hert met zich meebrengt voor de gemeente.

Wethouder Jan van der Meer gaf op de politieke avond van 15 mei toe dat de lening achteraf gezien een verkeerde beslissing was. De oppositie vraagt zich af of het college voldoende onderzoek heeft gedaan naar de kredietwaardigheid van het Groene Hert alvorens de lening af te geven. Volgens SP-fractievoorzitter Hans van Hooft heeft het er alle schijn van dat er veel te lichtvaardig een lening is gegeven om een politiek prestigeproject overeind te houden.

Bekijk hier de vragen die de oppositiepartijen aan het college hebben gesteld.

U bent hier