h

Wonen

Hoogbouw

Door vooral te kiezen voor herontwikkeling van bestaande locaties kunnen we openbare ruimte en groen sparen en zelfs uitbreiden waar het nodig is. Ook kan nieuw openbaar groen gerealiseerd worden door de toepassing van etagebouw waar dit mogelijk is.

Lees verder

Belastingdruk

Voor mensen met een koopwoning koerst Nijmegen op een gemiddelde positie van alle grote steden (100.000+). We hoeven niet duurder te zijn dan anderen, maar ook niet goedkoper. Goede voorzieningen in de wijken en de stad vragen om een redelijke belasting.

Lees verder

Geen grote Vmbo-scholen

We zetten ons in voor wijkgebonden en kleinschalige vmbo-scholen. Uitgangspunt is maximaal 600 leerlingen. Een grote vmbo-school in Lindenholt voor 840 leerlingen is wat ons betreft te groot.

Lees verder

Coffeeshops

De verkoop en teelt van softdrugs voor de Nederlandse markt moet worden gelegaliseerd. Dat is de beste manier om overlast en criminaliteit tegen te gaan, en de controle op de kwaliteit te verbeteren. Verkoop van harddrugs blijft strafbaar.

Lees verder

Kraakverbod

Het verbieden van kraken lost de woningnood niet op. Als er genoeg woningen zijn, heeft niemand meer een reden om te kraken. Met het kraakverbod wordt het speculanten en vastgoedeigenaren nog gemakkelijker gemaakt om woningen of kantoorruimte leeg te laten staan. In tijden van woningnood moet leegstand juist aangepakt worden. Kraken kan daarbij helpen.

Lees verder

Plastic afval

In Nijmegen zetten we maximaal in op hergebruik van plastic. Zolang de rijksoverheid alleen subsidie geeft voor gescheiden inzameling halen we plastic afval huis aan huis op. Voor succesvolle afvalscheiding is het wel nodig dat de groene vuilniszak van 50 cent wordt afgeschaft. De ervaring leert dat een tarief(zak) voor het restafval leidt tot ontwijkgedrag van de burger: het gescheiden plastic raakt hierdoor vervuild met restafval.

Lees verder

Dakloze jongeren

De opvang via Sancta Maria blijven we ondersteunen.

Het aanbod van goedkopere huurwoningen voor jongeren moeten we verder vergroten.

De hulpverlening stemmen we beter op elkaar af zodat de verschillende organisaties beter dan nu samenwerken.

Straathoekwerkers worden vaker ingezet om een zo goed mogelijk contact met deze jongeren te behouden.

Door gezinscoaches en een sociaal vangnet op scholen willen we voorkomen dat jongeren überhaupt op straat terecht komen.

Lees verder

Dakloosheid

In Nijmegen hoeft niemand op straat te slapen. We zorgen voor voldoende opvang zodat alle daklozen onder dak zijn.

Lees verder

woningaanpassingen

Er vindt geen uitholling plaats van het pakket aan individuele woningaanpassingen, rolstoelen, aangepaste auto's en andere vervoers- en sportvoorzieningen. Mensen hebben en houden het recht op keuzevrijheid van leveranciers, hulpmiddelen en zorgaanbieders.

Lees verder

Beeldkwaliteit

Bij nieuwbouw en verbouw van panden ontbreekt het nu aan duidelijke normen waaraan de beeldkwaliteit moet voldoen. Dat moet anders. Voor heel Nijmegen moeten (op wijk en buurtniveau) algemene beeldende criteria worden vastgesteld die eenvoudig globaal toetsbaar zijn. Dit maakt ondoorzichtige besluitvorming door de commissie beeldkwaliteit overbodig en leidt daarmee tot minder bureaucratie, meer transparantie en democratische controleerbaarheid. Beeldverloedering door bijvoorbeeld reclames in beschermde stadsbeelden en beschermde stadsgezichten wordt niet langer getolereerd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier