h

SP stelt vragen over sloop en participatie speeltuinen

23 juli 2024

SP stelt vragen over sloop en participatie speeltuinen

Foto: Menno Uphoff

De Nijmeegse SP stelt vragen over de sloop van de speeltuin aan de Lazuursteenstraat in Hatert. Ondanks protesterende kinderen en een petitie van omwonenden is de speeltuin alsnog gesloopt. De SP vindt dat de gemeente eerder met bewoners had moeten spreken en had graag gezien dat de speeltuin behouden bleef. Raadslid Jeannette Geers: “We hebben vaak benadrukt hoe belangrijk spelen in de buurt is. Nu wordt bezwaar vanuit buurt en kinderen compleet genegeerd”. 

Kinderen in de Edelstenenbuurt in Hatert kwamen deze week in actie om de sloop van hun speeltuin tegen te houden. Ouders en buurtbewoners dienden de week ervoor al een petitie in bij de gemeente. Ondanks deze actie werd de speeltuin alsnog gesloopt. Bewoners geven aan dat er niet naar hen geluisterd is, en hadden minder dan twee weken in vakantietijd om op het bericht van sloop te reageren. 

Eerder nam de gemeenteraad het SP-initiatiefvoorstel “Nijmegen speelt” aan. Met het voorstel werd niet alleen gepleit voor een centrale speel-, sport- en ontmoetingsplek per stadsdeel, maar ook expliciet voor het behoud van de wijkspeeltuinen. Juist de wijkspeeltuin wordt nu gesloopt. Geers: “dit is een pijnlijke bezuinigingsactie van de gemeente die kinderen hun speeltuin kost. Bewoners hebben geen invloed gehad op de sloop, en mogen alleen meedenken of zij stenen of boomstammen terug willen.” De SP wil dat de speeltoestellen terugkomen, en inzicht in welke speeltuinen nog meer gesloopt worden.

Reactie toevoegen

U bent hier