h

SP wil fietspaden opknappen, te beginnen in Dukenburg

23 april 2024

SP wil fietspaden opknappen, te beginnen in Dukenburg

Foto: Michael Cisneros / Creative Commons

De SP wil dat er in  Nijmegen meer prioriteit wordt gegeven aan het opknappen van fietspaden. Vooral in Dukenburg moet er nog veel aangepakt worden. “De gemeente geeft vooral aandacht aan de binnenstad en de bruggen over de Waal, maar aan de overzijde van het Maas-Waalkanaal liggen ook nog veel slecht onderhouden fietspaden”, aldus gemeenteraadslid Biljana Marković.

 

Nijmegen reserveert 8 miljoen euro voor het aanpassen en opknappen van fietspaden (5 miljoen) en fietsparkeerplaatsen (3 miljoen). Als bestemming worden onder andere genoemd: de bruggen over de Waal, het Veluwe-Waalpad en fietsparkeerplaatsen in de binnenstad (in het bijzonder de nieuwe stalling aan de westzijde van het station). De SP wil dat ook Dukenburg op dit lijstje komt te staan. Marković: “Ondanks werkzaamheden van de afgelopen jaren liggen veel Dukenburgse fietspaden er nog verfomfaaid bij. Op sommige plekken schud je bijna van je fiets af. Laten we daarom Dukenburg niet vergeten, en ook hier een flinke slag zetten in het begaanbaar houden van onze fietspaden. De SP wil daarom dat er 2,5 miljoen euro wordt overgeheveld naar beheer en onderhoud, te beginnen in Dukenburg. Nijmegen bestaat uit meer dan alleen de binnenstad.”

 

Reactie toevoegen

U bent hier