h

SP: nachtbussen terug

28 juni 2023

SP: nachtbussen terug

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

De Nijmeegse SP wil dat de nachtbussen terugkeren. Woensdagavond 28 juni dient de partij daarom een voorstel in tijdens de vergadering van de Nijmeegse gemeenteraad. Fractielid Yurre Wieken: “Er zijn geen coronamaatregelen meer en het nachtleven draait weer als normaal. Nijmegen moet daarom bij Breng en de provincie gaan pleiten voor terugkeer van de nachtbussen.”

Tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 werden de nachtbussen geschrapt. Dat was toen logisch: er waren geen evenementen, de horeca zat dicht of moest vroeger sluiten en iedereen werd aangemoedigd zoveel mogelijk thuis te werken. Inmiddels zijn deze maatregelen er niet meer, maar de nachtbussen zijn nog steeds niet teruggekeerd. Studentenvakbond AKKU pleit voor herstel van de bussen en een petitie van de Nijmeegse SP-Jongeren is inmiddels al honderden keren ondertekend. De nieuwe Gelderse coalitie wil nu gaan ‘experimenteren met nachtbussen'. Volgens de SP is dat te mager. Wieken: “De bussen zijn niet geschrapt wegens te weinig behoefte, maar vanwege de coronamaatregelen. Zonder de pandemie hadden ze er nog gewoon gereden. Nu opeens doen alsof we eerst een behoeftenonderzoek of experiment moeten houden, is dus onzin. Jongeren uit de regio die uitgaan in Nijmegen (of vice versa) zijn van de nachtbussen afhankelijk, net als mensen die 's nachts werken. Hoog tijd dus voor een duidelijk signaal van Nijmegen naar de provincie. Eerder hebben we met succes gelobby'd voor de terugkeer van de centrumverbinding in Aldenhof, laten we nu hetzelfde doen voor de nachtbussen.” 

De petitie van de SP-Jongeren kan hier getekend worden.

Reactie toevoegen

U bent hier