h

SP wil maatregelen voor verkeersveiligheid Laan van Oost-Indië

29 juni 2023

SP wil maatregelen voor verkeersveiligheid Laan van Oost-Indië

De SP wil maatregelen om de verkeersveiligheid in de Laan van Oost-Indië te verbeteren. Gemeenteraadslid Biljana Markovic vindt dat de zorgen van de buurt over de verkeersveiligheid serieus moeten worden genomen.  “Bewoners willen verdergaande maatregelen, ondanks de toezeggingen van het college dat er verlaagde stoepranden en betere zichtlijnen komen”. “Er gaat nog veel gebeuren in de omgeving van de Laan van Oost-Indië door verdere ontwikkeling en herstructurering, waaronder de komst van een snelfietspad. Maar daar hebben de bewoners nu echter weinig aan.”

Sinds deze week rijdt er weer verkeer over de Weurtseweg en de vernieuwde Laan van Oost-Indië. Bewoners aan het eind van de Laan van Oost-Indië zijn bezorgd over de verkeersveiligheid. Zo ontbreken een trottoir en een veilige oversteekplaats bij de kruising met de Winselingseweg, terwijl hier steeds meer verkeer komt. Buurtbewoners, kinderen en bezoekers van evenementen en feesten bij de Nyma lopen noodgedwongen over de weg, berm of parkeerplaatsen. Ook is er geen veilige fietsersoversteek bij de Jan Kloppenburgstraat, heeft de kruising Laan van Oost-Indië/Wilhelm Linnemannstraat een onoverzichtelijke bocht en wordt de rotonde bij de Verlengde Energieweg-Nymaweg steeds lastiger te bereiken.

Markovic: “Voor de bewoners betekent dat de huidige onveilige situatie de komende jaren niet fundamenteel verandert. Als het aan de SP ligt, nemen we ook maatregelen voor in de tussentijd. Desnoods sluiten we de Laan van Oost-Indië tijdelijk af. Het kan niet zo zijn dat er eerst een serieus ongeluk moet gebeuren tot de gemeente echt actie onderneemt.”

Reactie toevoegen

U bent hier