h

‘Geldzorgen? Samen komen we eruit’ – wethouder Helmer start campagne

22 oktober 2019

‘Geldzorgen? Samen komen we eruit’ – wethouder Helmer start campagne

Foto: SP

SP-wethouder Renske Helmer lanceert een campagne om mensen met geldzorgen te helpen. Vanaf 21 oktober kunnen Nijmegenaren die financieel in de knel zitten vrijblijvend en laagdrempelig langs bij de gemeente voor financieel advies. De bedoeling is dat zij daarmee op weg uit de schulden geholpen worden.

12.800 Nijmegaren moeten het doen met een laag inkomen (tot 110 % van het sociaal minimum). Veel daarvan hebben grote schulden. Landelijk is de gemiddelde schuld zo’n 45.000 euro, gemiddeld bij tien verschillende schuldeisers. In Nijmegen worden slechts 3.000 tot 3.500 huishoudens bereikt door instanties. Daar wil wethouder Helmer verandering in brengen met haar campagne. “Veel mensen schamen zich voor hun financiële problemen en vinden dat ze het zelf moeten oplossen. Vaak wachten ze jaren voor ze bij hulpinstanties aankloppen. De schuld is dan inmiddels flink gegroeid. Dat willen wij voorkomen door mensen op een laagdrempelige manier hulp te bieden. Wie langskomt, hoeft niet eerst allerlei formulieren in te vullen, maar krijgt meteen een gesprek met een financieel expert die – vrijblijvend - advies kan geven. Dat voorkomt een hoop stress en onrust, en zorgt er hopelijk ook voor dat de problemen opgelost kunnen worden voor de zorg erger worden.”

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier