h

Bewoners Jerusalem sterk verdeeld over nieuwbouwplannen Talis

25 oktober 2019

Bewoners Jerusalem sterk verdeeld over nieuwbouwplannen Talis

Foto: Jeroen Kolkman / SP Nijmegen

De bewoners van de Jerusalembuurt in Heseveld zijn sterk verdeeld en uiterst sceptisch over de nieuwbouwplannen van woningcorporatie Talis. Dit bleek dinsdagavond tijdens een bewonersavond.

De bewonersavond werd gehouden om de de stand van zaken rond de nieuwbouwplannen te bespreken. De huidige woningen, ooit geschonken door de Noorse overheid, zijn 70 jaar oud en voor een groot deel aan het einde van hun levensduur.

Woningcorporatie Talis legt daarom binnenkort nieuwe plannen voor aan de bewoners. Maar van de nu al bekende onderdelen worden de bewoners niet erg enthousiast.

Uit een door de bewoners en de SP gehouden enquête blijkt dat maar de helft van bewoners nu in zou stemmen met nieuwbouw. Een woningcorporatie is er bij dit soort plannen wettelijk aan gehouden dat minimaal 70 % van de bewoners instemt. Een van de pijnpunten is de toekomstige huur. Die gaat uitkomen op zo’n 670 euro, wat een gemiddelde stijging van ruim 35 % betekent. Dat is voor veel huidige bewoners niet te accepteren.

Verder zijn de krappere woonruimte, de beperkte woningverwarming en de vaak onduidelijke communicatie de belangrijkste kritiekpunten. De bewoners beraden zich op verdere actie richting Talis.

Reactie toevoegen

U bent hier