h

Opnieuw Thuiszorgorganisatie in de fout

16 mei 2019

Opnieuw Thuiszorgorganisatie in de fout

Foto: SP

De Gelderlander van dinsdag 14 mei 2019 berichtte over chaos bij thuiszorgaanbieder Sifa. Zo’n 50 cliënten ontvangen sinds dit weekend geen huishoudelijke hulp meer. De reden is dat een groot aantal medewerkers zich ziek heeft gemeld, onder andere vanwege wanbestuur. SP-raadslid Petra Molenaar: “Dit is al de zoveelste zorgorganisatie waarbij de directie alleen aan zichzelf denkt en het personeel en de cliënten in de kou laat staan. Dit kan zo niet langer en daarom stellen we vragen aan het Nijmeegse stadsbestuur.”

 
Naast het wanbestuur speelt er meer. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd heeft al drie jaar op een rij de kwaliteit en veiligheid van de door Sifa geleverde zorg als onvoldoende beoordeeld. Sifa zou te weinig gekwalificeerd personeel inzetten, stagiaires te weinig begeleiding bieden en zou slecht omgaan met de medicatievoorziening. Molenaar: “Hoe kan het dat zorgorganisaties die al twee keer een zware onvoldoende scoren op het gebied van kwaliteit en veiligheid nog steeds zorg mogen verlenen in Nijmegen? Was het Stadsbestuur hiervan op de hoogte? ”

 
Later dit jaar wordt er in de gemeenteraad gesproken over de nieuwe aanbestedingen voor de huishoudelijke hulp. Wat de SP betreft is dit het moment om een statement te maken. Keer op keer zien we dat bestuurders vooral goed voor zichzelf zorgen, en dat cliënten en personeel daar de dupe van zijn. Daarom moeten we af van de marktwerking in de thuiszorg. Zolang dat niet het geval is zal de SP blijven pleiten voor zo min mogelijk, maar goede thuiszorgorganisaties, waarbij het belang van cliënten en personeel voorop staat.

Reactie toevoegen

U bent hier