h

Bewoners Neerbosch-Oost willen natuurspeeltuin

24 april 2019

Bewoners Neerbosch-Oost willen natuurspeeltuin

Foto: SP

Tijdens een recent buurtonderzoek van SP Nijmegen hebben bewoners van Neerbosch-Oost zich massaal geschaard achter een plan voor een natuurspeeltuin in de wijk. SP Nijmegen heeft in een groot deel van de wijk deur aan deur om steun gevraagd voor dit plan. Bewoners zijn trots op en betrokken bij hun wijk en blij met de voorzieningen die er zijn. Toch missen inwoners een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, en vertelden buurtbewoners dat de speeltuinen in de wijk klein en verouderd zijn. Een natuurspeeltuin met terrasje in het hart van de wijk zou de wijk mooier, groener en leuker maken. Begin mei is er een buurtbijeenkomst om over het plan door te praten.

Aanleiding voor het plan is de nieuwbouw van basisschool en kindcentrum het Octaaf, die dit jaar gaat beginnen en voorjaar 2020 klaar is. Tussen het nieuwe gebouw en wijkcentrum De Schalmei komt een grote buitenruimte. Een aantal buurtbewoners zet zich nu in voor een natuurspeeltuin met terras op deze plek. Paula van Dijnen, buurtbewoner en actief voor de SP Nijmegen, is een van de initiatiefnemers: “Onze wijk heeft veel kleinere speeltuinen, maar we missen een grotere en groene speeltuin in het hart van de wijk. De recente verbouwing van De Schalmei sluit mooi aan bij het idee om een koffieterrasje bij de speeltuin te openen en er een echte ontmoetingsplek van te maken.” Van Dijnen hoopt dat meer buurtbewoners mee gaan doen om een natuurspeeltuin met terras op deze plek voor elkaar te krijgen.

Vorige week was er een presentatie over de nieuwsbouw van kindcentrum het Octaaf, en werd ook de invulling van de omgeving gepresenteerd door de gemeente Nijmegen. De Symfoniestraat, waar nu vaak hard wordt gereden, wordt versmald en daardoor veiliger. De ruimte tussen het nieuwe gebouw en het huidige wijkcentrum wordt deels bestemd voor parkeerplaatsen, en deels bestemd voor een groene invulling. Volgens Van Dijnen is het nu een goed moment om verdere ideeën hierover te bundelen.

Tijdens het buurtonderzoek van SP Nijmegen gaven inwoners aan in alle tevredenheid in de wijk te wonen. Er werden ook wel negatieve punten genoemd. Zo is er weinig groen op sommige plaatsen, en in delen van Neerbosch Oost is het niet prettig vertoeven, o.a. door overlast van drugsdealers. Het imago van de wijk is slecht, en dat vinden bewoners jammer en onterecht. De buurt is blij met het winkelcentrum, de kinderboerderij en de basisschool. Een natuurspeeltuin in het hart van de wijk zou een mooie aanvulling zijn. Een plek waar buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten wordt nu nog gemist.

Reactie toevoegen

U bent hier