h

Bewoners Aldenhof gaan door voor een betere bus

15 november 2018

Bewoners Aldenhof gaan door voor een betere bus

Foto: SP / SP

Tijdens de provinciale begrotingsbehandeling heeft een meerderheid van de Statenleden tegen het verlengen van buslijn 4 gestemd. De SP diende een voorstel in om lijn 4 door te trekken naar Hatert en het Canisius Wilhelminaziekenhuis. Zo konden bewoners van Aldenhof het CWZ bezoeken en gebruik maken van de winkelvoorzieningen in Hatert. De Provinciale Staten stemden echter in meerderheid tegen het voorstel, en kreeg alleen steun van SP, GroenLinks, 50 plus en Partij voor de Dieren. De bewoners van Aldenhof blijven echter strijdbaar, en zien de komende tijd nog genoeg kansen voor beter openbaar vervoer in hun buurt.

Foto: SP / SP
Voorafgaand aan de stemming deelden de bewoners van Aldenhof schoenen uit, gevuld met wortel, snoepgoed en met Sinterklaaswens. ‘Vol verwachting’ keken zij uit naar het voorstel van de SP. Buurtbewoner Robertjan van Putten: “Kennelijk gaat het bij Breng en de provincie vooral om rendement in plaats van sociaalmaatschappelijk belang en een gezond milieu. De reiziger staat duidelijk niet op nummer 1 en het openbaar vervoer lijkt een economische lastpost. Maar we blijven gewoon doorgaan – bij de verkiezingen worden de kaarten opnieuw geschud en ook volgend jaar komt er weer een dienstregeling. Door in actie te komen hebben we al veel bereikt. Lijn 4 zou dit jaar oorspronkelijk ’s avonds en ‘s weekends niet meer rijden, wat op het laatste moment is teruggedraaid. En zonder verzet uit de buurt was lijn 4 in de komende dienstregeling waarschijnlijk al helemaal  verdwenen. Actievoeren werkt dus en daar gaan we gewoon mee door, zodat we in 2020 wel een goede bus hebben. Breng en de provincie zijn nog niet van ons af.”

Reactie toevoegen

U bent hier